'Bahçeli'nin ziyareti Dersim'e meydan okumadır'

/ Kaynak: DHA
'Bahçeli'nin ziyareti Dersim'e meydan okumadır'

Politika Haberleri  / DHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi.

Dersim'in değerlerine hakaret ettikten sonra Dersim'e gitmek Başbakan'a değil Dersim'e meydan okumaktır. Protesto çağrımız ya da tavrımız yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım. MHP ya da başka bir parti istediği il ve ilçeye gider, siyasi çalışmasını yürütür. Bu bizi ilgilendiren bir konu değil. Fakat durum siyasi bir faaliyeti ve ziyareti aşmış durumda. Zaten Dersim'deki tepkinin nedeni de bu. Bunun anlaşılması algılanması lazım. Dersimli'nin acısı, tarihi yarasıyla ilgili bu kadar ağır konuşma veya değerlerine hakaret yapıldıktan sonra gidip bunları Dersim'de tekrarlama iddiası Başbakan'a meydan okuma değil, Dersimliye meydan okumaktır. Çünkü siz onları acısıyla ilgili onların yaşadığı bir tarihi dramla ilgili sert sözlerle, onların değerleriyle ilgili hakaretvari bir söylemde bulundunuz. Başbakan'a meydan okuyacaksınız bunun yeri gidip Dersim'de onları tekrarlamak, Dersimliye bir kez daha yüzüne hakaret etmek değildir. Bu uygun bir tutum olmamıştır. MHP'nin bu söylemi Dersim gerçeği ile uyuşmamaktadır. Ve bu şekilde ifade edilmesi kesinlikle yanlıştır. Gidip bir kez daha bunu Dersim'de söylemek, Başbakan'ın provokasyonuna gelmektir. Bunların doğru bir şekilde hesap edilmesi gerekir. Dersimlinin bu konudaki hassasiyeti görülmelidir.


Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti ve mesajları
Bizim ne dediğimizden çok Alevilerin ne dediği önemli. Kimin sorunu çözülecekse o dinlenir. Alevilerin sorununu çözecek yasal düzenlemeler bir haftalık iş. Bunu uzatıp durmanın ne anlamı var? Egolarından arınmış bir hükümet gerçekten özür diler. Hükümet Dersim'den özür konusunda şu anda, ne kadar oy getirir noktasında. Almanya'da Willy Brandt anıt önünde özür diliyor. bizde ise Başbakan il başkanları toplantısında muhalefeti sıkıştırmak için.


Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...