Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümete "F-4" çağrısı

/ Kaynak: İHA
Hükümete "F-4" çağrısı

Politika Haberleri  / İHA

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, düşen askeri uçaklarla ilgili hükümeti eleştirdi.

CHP'li Güneş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğunu hatırlatarak, "Uçak kazaları önemli oluyor. İki tane pilotumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Bu son olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı. 4 pilotun da Malatya'da şehit olduğunu hatırlatan Güneş, olayın ardından soru önergesi verdiğini söyledi. Güneş, uçakların yazılımlarının güncellendiğini belirterek, "Yazılımı kendi ülke sınırlarımız içinde mi yapıyoruz, başka ülkelere mi yaptırıyoruz? Başka ülkelere yaptırıyorsak hangi ülkelere yaptırıyoruz" dedi.

Bir F-16 uçağının maliyetinin 50 milyon dolar olduğunu ifade eden Güneş, "Türkiye'nin ekonomik gücü vardı, 'itibar' dediniz saray yaptırdınız. Bizim F-4 uçaklarında pilotlarımız şehit olduğunda itibar kaybına uğramıyor muyuz? Uğruyoruz" diye konuştu.

Güneş, "Eğer kudretini ve potansiyelini göstermek istiyorsan derhal bu uçakları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uçuş kapasitesine olan uçakları yenilemen gerekiyor ve yahut envanterden çıkarman gerekiyor. Almanya'nın neredeyse 20 yıl önce envanterinden çıkardığı uçaklarla eğitim uçuşu yapıyorsun. 9 gün arayla iki kaza olur mu? Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda bilgi vermeyecek mi?" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...