Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a sert cevaplar

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a sert cevaplar

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

İşte o konuşmadan satır başları

Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.Açılışını yaptığımız projelere katkı sağlayan tüm hayır severlerimizi kutluyorum. Orman Su İşleri Bakanlığımız dört ayrı projesini tamamladı.
İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU
Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.
O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU
Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker...)
KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP
İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı. Benimle ilgili Kayseri'de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirtliler Cumhurbaşkanını iyi tanır. Nerede ne konuşacağını bilmiyor. Cumhurbaşkanı Kur'an'ı istismar ediyor diyor. Ben Kur'an'la doğdum, Kur'an'la yaşıyorum. Senin nezdinde Kur'an nerede olduğu malum. Sen ilk önce kendini sorgula.
HDP'YE GÖNDERME
Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarını pisletmeye başladı. Terörün destekçisi parti Diyanet İşleri'ni kapatacağım diyor. Benim Kürt kardeşlerimi istisamar ettiler. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bu oyunu bozun. Çıkmış Taksim bizim Kabe'mizdir diyor. Birileri Kabe onların olsun Çankaya bize yeter diyordu. Şimdi de bunlar Taksim bize yeter diyor. Evet ben tarafım. Milletimin tarafındayım. Burada yalnızca Türk bayrağı dalgalanıyor. 70 yıl önce bu millete Türkçe ezan dayatılıyordu, şimdi de Kürtçe ezan dayatılıyor.
ÖLDÜRÜLEN MUHTARLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
Onların inançlara saygısı sadece kendi ideolojilere karşı. Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Hani sen Kürttün niye bir Kürt muhtar kardeşimizi öldürüyorsun?Şu mübarek günlerde TRT Kürdi kanalından Kürtçe mevlit okunabiliyor. Siz Selahattin Eyyubi'nin torunlarısınız. Şu karşıda bir pankart var. 3 dilli kardeş şiiri. Ne demek bu? Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla Siirt birdir. nbsp;


##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...