Eski Bakan'dan muhalefete gönderme!

/ Kaynak: DHA
Eski Bakan'dan muhalefete gönderme!

Politika Haberleri  / DHA

Lütfi Elvan, muhalefet partilerinin seçim vaatlerini, "Genç Parti vardı, o söylemi almışlar benzerini teker teker koymuşlar. " diyerek eleştirdi.

Antalya'da partisinin ilk sıra adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten Lütfi Elvan, Antalya İşadamları Derneği'nin (ANTİAD) konuğu oldu. Ramada Otel'de düzenlenen kahvaltıda işadamlarına seslenen, onların sorularını yanıtlayan Elvan, yeni dönem ekonomi hedefleri arasında kayıtdışılık ve yolsuzlukla mücadelenin öncelikleri arasında yer alacağını belirtti. Elvan, tasarrufların artırılmasına yönelik dönüşüm programının hazır olduğunu açıkladı. Bu çerçevede bireysel emeklilik kesinti oranlarının artırılması, lüks tüketimi caydırmaya dönük önlemlerin hayata geçirileceğini kaydeden Elvan, hayat sigortası sistemini daha da geliştireceklerini söyledi.

NASIL BİR ANAYASA?

Lütfi Elvan, bir soru üzerine yeni dönemde yeni anayasa çalışmalarının da öncelikli hedefleri arasında yer aldığını kaydetti. Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacının toplumun yüzde 80'i oranında dile getirildiğini kaydeden Elvan, muhalefet partilerine yeni anayasa konusunda samimiyet çağrısı yaparak, şunları söyledi:

"Darbe döneminden kalma anayasayla devam ediyoruz. Seçimden üç ay önce ulaştırma, adalet ve içişleri bakanları istifa ediyor. Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde var? Böyle bir anlayış olabilir mi? Bunlarını hepsini ortadan kaldıracağız. Yeni anayasada insan onurunu yüceltmeyi temel hedef olarak görüyoruz. Yeni anayasanın bireysel hak ve özgürlükleri geliştiren yapısı olacak. Etnik kimliği, mezhebi, inancı ne olursa olsun herkesi bağrına basan, eşit vatandaşlık ilkesi çerçevesinde, demokratik ve ortak yaşama bilincini oluşturan bir yapıda oluşturulacak. Aidiyet bilincini geliştiren, çoğulcu, eşitlikçi ve katılımcı bir demokrasi anlayışının mutlaka ve mutlaka anayasamızda yer alması gerektiğini düşünüyoruz."

'BU VAATLER TÜRKİYE'Yİ KARANLIĞA GÖTÜRÜR'

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Elvan, muhalefetin eski anlayışla Türkiye'de siyaset yapmaya çalıştığını söyledi. Muhalefet partilerinin vaatlerinin yıllık 200 milyar lira maliyet anlamına geldiğini belirten Elvan, "Bu vaatler Türkiye'yi karanlığa götürür. Her birinizin fabrikaları, işyerleri kapanacaktır. Vaat ettikleri şeyleri ortaya koymaya çalışın Türkiye'de ayakta tek bir firma kalmaz" dedi. Seçim vaatlerini hayata geçirilme karşılığının Türkiye için devlet memuruna maaş ödememek, yatırım yapmamak ve borçları ödememek olacağını savunan Lütfi Elvan, bir günde faiz oranların da yüzde 15- 20 seviyesine çıkacağını iddia etti. Türkiye'nin artık küresel bir oyuncu olduğunu ve her bir hareketinin dünya ile etkileşim halinde olduğunu belirten Elvan, "Yunanistan'ın karşılaştığı durumla karşılarız. Genç Parti vardı, o söylemi almışlar, benzerini teker teker koymuşlar. Vatandaşımız inanmıyor, biz de ciddiye almıyoruz" dedi. Türkiye'de asgari ücretin 2 bin, 2 bin 500 lira civarında olmasını kendilerinin de arzu ettiğini belirten Elvan, "Ama ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin karanlığa gömülmesini istemiyoruz. 2011 seçimlerinde de yaptılar. O zaman '1 liraya mazot' dediler. Önemsemiyoruz. Kayda değer bulmuyorum, tartışmaya değer de bulmuyorum" diye konuştu.

VATANDAŞ İSTERSE BAŞKANLIK OLUR

Lütfi Elvan, bir soru üzerine başkanlık sisteminin kesinlikle diktatörlük olmadığını söyledi. Türkiye'nin hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde olmadığını kaydeden Elvan, amaçlarının daha etkin bir yönetim anlayışını hayata geçirmek olduğunu söyledi. Başkanlık sistemiyle Türkiye'de yasama ve yürütmenin müstakil ve etkin olduğu, denge ve kontrol mekanizmasının daha demokratik olduğu, ademi merkeziyetçi yapının güçlendirildiği, toplumsal farklılıkların siyasal temsilinin sağlandığı, karar alma süreçlerini hızlandığı, her türlü vesayetin engellendiği bir yapı kurulacağını belin Elvan, bunun kararını milletin vereceğini söyledi. Elvan, "Milletimiz ne derse biz onu yaparız. Bugüne kadar bunu yaptık. Vatandaşımızın da istemesi halinde bunları gerçekleştiririz" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...