Erdoğan, 'Fatih projesi diyenelere sesleniyorum...'

Erdoğan, 'Fatih projesi diyenelere sesleniyorum...'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih projesi tablet dağıtım töreninde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz." dedi. Ülkemiz bilişim teknolojisinde bir üs olmanın adımını atmış olacak. Sadece pazar olmak gibi bizim bir hedefimiz yok. aynı zamanda bu işin üssü olacağız. Bugün teslim 700 bin tablet bilgisayarın öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

"FATİH PROJESİ SADECE TABLETTEN İBARET DEĞİL"
nbsp;
Tabletlerimiz birçok bakımdan piyasalardakinden daha üstün. Fatih projesi sadece tablet bilgisayardan ibaret değil. Bir çok farklı. Tabi bu altyapıyı tamamlayacak şekilde her derse özgü eğitim içerği hazırlanıyor. Bu çalışma da hızla tamamlanacak.
nbsp;
"İLİM; İLİM BİLMEKTİR, İLİM KENDİNİ BİLMEKTİR"
nbsp;
Biz çok geniş, çok derin bir ilim geleneğinin bununla birlikte ilimle yoğrulmuş bir hikmetin temsilcisiyiz. Bizim ilim anlayışımız taklitçiliğe dayanmaz. Bizde ilim önce gönülle, kalple yapılır. İlmin peşine özellikle kazanç için, hakikatlere muttali olmak için düşülür. Hani diyor ya; ilim; ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Mesele bu. Kendini bilmek çok önemli. Çağının önüne geçemeyen hakikatin hakkını vermeyen ilim olmaz. Bize Batı'nın yaptığı gibi tabiata hükmetmek için değil, bilakis tabiatın kanunlarını öğrenmek bizim amacımız.
nbsp;
"BAŞBAKANLIĞIMA BAŞLADIĞIM ANDAN İTİBAREN..."
nbsp;
Milli bütçemizin yarısını eğitime ayırdık. İkinci sıraya da sağlığı koyduk. Başbakanlığıma başladığım andan itibaren proje açıklamadım, uygulamadım. Eski Türkiye'den bırakın sıralarınızda kitaplarınızı hazır bulmayı, paralarınızla bile alamıyordunuz. Okullara ulaşmak için kilometrelerde yol yürümek gerekiyordu ama şimdi Anadolu'nun en ücra köşesinde taşımalı sistemle de olsa çocuklarımızı okula gönderiyoruz.

"EĞİTİMDE BÜTÜN AYRIMCILIĞI ORTADAN KALDIRDIK"
nbsp;
2002 yılında milli eğitime milli bütçeden ayrılan 7,5 milyar TL'ydi. 2013 yılında 56 milyar TL'ye yükseldi. Okullarımıza 1 milyon adet bilgisayar gönderdik. nbsp; Eğitimde bütün ayrımcılığı ortadan kaldırdık, bu bir yarıştır, bu yarış içerisinde başı örtülü başı açık diye ayrım yapmaya hakkımız yok. Benim iki çocuğum da başörtülü olduğu için Türkiye'de üniversite okuyamadılar. Bütün gençlerimizin önünü açmaya mecburuz, çünkü başarı böyle gelir.

"FATİH PROJESİ BİTTİ DİYENLERE SESLENİYORUM..."
nbsp;
Eğer bir nesil tarihini, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur. Üniversitesi olmayan bir ilimiz kalmadı, biz öğrenciyi üniversiteye değil, üniversiteyi öğrencilerin ayağına götürdük. Yaptığımız iş bu. Fatih Projesi bitti diyenlere sesleniyorum; 700 bin tablet bilgisayar dağıtacağız, buna ne diyeceksiniz? Çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan siyasetin en başta ülkemize ve evlatlarımıza faydası olmaz. Eğitim kimsenin tekelinde değildir. Bize devlet olarak düşen bütün gençlerimize eğitim yapabilecekleri imkanı sağlamaktır.

nbsp;"YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞAASINDA EN BÜYÜK GÖREV..."
nbsp;
Şuanda burs veya kredi talebi için müracaat eden üniversite gençlerinin eli boş döneni yoktur. Biz hepsine ekonomik katkıyı sağlıyoruz. Üniversitelerimizin her yıl daha fzala imkana ve daha güzel külliyelere sahip olması bizi sevindiriyor. Yeni Türkiye'nin inşaasında en büyük görevi üniversitelerimizin ve oralardaki pırıl pırıl gençlerimizin üstleneceğine inanıyorum. Bu gençlik elinde bıçakla, silahla dolaşan bir gençlik değil, tablet bilgisayarı, kalemi ve kitabi ile dolaşan bir gençlik olacak.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...