Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kandil'den Demirtaş'a tepki

Kandil'den Demirtaş'a tepki

Politika Haberleri

PKK'ya 'silahları bırakma' çağrısı yapan Selahattin Demirtaş'a Kandil'den tepki geldi. KCK, isim vermeden Demirtaş'ı eleştirdi.

Tıkanan çözüm sürecinin devamı için PKK'nın silah bırakmasını şart koşan hükümete "Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan'dır. Öcalan da İmralı'da hazır bekliyor" karşılığını veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Kandil'den itiraz geldi.
İSİM VERMEDEN DEMİRTAŞ'A AYAR


"İmralı'yla görüşmelerinin kesildiği, Dolmabahçe mutabakatının yok sayıldığı bu süreçte Erdoğan ve AKP'nin PKK'nın silah bırakması üzerinden özel savaş gündemi oluşturduğunu savunan Hozat, "Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan'dır" diyen Demirtaş'ı da isim vermeden eleştirdi: "HDP'den bazı kişilerin AKP'nin bu oyununa gelerek silah bıraktırma adresi olarak Önder Apo'yu göstermeleri büyük bir yanlıştır. Bu, AKP'ye, "Önder Apo'ya baskı uygula" demekle eşdeğer bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım ne niyetle yapılırsa yapılsın son derece apolitik, yanlış bir yaklaşımdır ve asla kabul edilemez." denildi.


Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...