Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sırrı Sakık PKK'ya laf söyletmedi!

Sırrı Sakık PKK'ya laf söyletmedi!

Sakık, Ağrı Valisi Musa Işın'ın "Bir ilimizde 40'a yakın kız, dağa kaçırılıp, iğfal edildi" açıklamasına sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.

Kaydet
a- | +A
Sırrı Sakık, yazdığı tweet'lerde Ağrı'da nüfusun yüzde 99'unun Kürt olduğunu, Kürtlerin Vali Işın'ın yaşı kadar 'Özgürlük mücadelesi' verdiğini savundu. Sakık, Bingöl'ün Kiğı İlçesi doğumlu olan Vali Musa Işın için şunları yazdı: "Ama siz de bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız. Kürtlerin yan yana mücadele ederek bunu çoktan aştığını, namusun onurlu yaşamak olduğunu, sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım."

AĞRI VALİSİ NE DEMİŞTİ?

Ağrı Valisi Musa Işın, "Kürtler'in hakkını savunduğunu iddia eden PKK terör örgütü Kürtler'i öldürüyor. Kürt çocuklarını dağa kaçıran, ölüme sürükleyen, Kürt köylerini basarak çocuklarını öldüren, Kürtler'in namusuna musallat olan PKK, çocuk ölümlerinin üzerinde ajitasyon ve karalama kampanyası yürütüyor. Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor" demişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.