HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP'li vekil gözyaşlarına hakim olamadı

/ Kaynak: İHA
CHP'li vekil gözyaşlarına hakim olamadı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Soma maden kazası ceza davasında mağdur ailelerle görüşen CHPSamsun Milletvekili Hayati Tekin, gözyaşlarına hakim olamadı.

Tekin, “Ailelere ne ekonomik olarak ne şirket olarak ne de devlet olarak sahip çıkılmadığını gördük. Bir Müslüman Türk insanı olarak bundan hicap duydum, utanıyorum” dedi. 
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakır Özel, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma davasında mağdur ailelerle görüşerek destek verdi.
CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada bir dizi ziyaret için Manisa'ya gelen CHP'li milletvekilleri ile Akhisar'da devam eden Soma davasını ziyaret ettiklerini ve ailelerle görüştükten sonra yeniden Manisa'ya döneceklerini belirtti.
BİR MÜSLÜMAN TÜRK İNSANI OLARAK UTANDIM
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin basın açıklaması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. İlk defa Soma şehitlerinin davasına geldiğini kaydeden Tekin, şöyle konuştu: “Basın ve gazetelerden yani sizlerin aracılığıyla bu zamana kadar izliyorduk, izlemeye çalışıyorduk. Soma mağdurlarının eşleriyle, anneleriyle, babalarıyla, çocuklarıyla görüşünce olayın, olayın daha vahim olduğunu ne ekonomik olarak ne şirket olarak ne de devlet olarak sahip çıkılmadığını gördük. Bir Müslüman Türk insanı olarak bundan hicap duydum, utanıyorum. Bu ailelerin bu ızdırabına bu kadar göz yumulması çok tuhaf geldi. Keşke huzurunuza şu halde çıkmasaydım. Biraz önce bu acıyı bu kadar içinde yaşayarak hissederek, toplumun huzuruna sizin huzurunuza çıkmayı istemezdim ama lütfen bu sese kulak verilsin, fazla konuşamayacağım.”
Soma maden kazasının Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 3'üncü duruşmasının 7'nci oturumuna verilen öğle arasının ardından saat 14.00'te yeniden başlanacak. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...