Başbakan New York'ta

/ Kaynak: İHA
Başbakan New York'ta

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentine geldi.

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere akşam saatlerinde ABD'nin New York kentine gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra New York'ta konaklayacağı otele geçti. New York'taki programına başlayacak olan Başbakan Davutoğlu, Türken Vakfı tarafından verilen akşam yemeğine katılacak ve burada bir sergi açılışı yapacak.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York programı çerçevesinde, BM Genel Kurulu'na hitap edecek, 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma hedefleri belgesinin kabul edileceği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hitap edecek ve zirve kapsamında bir oturuma eş başkanlık edecek. ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğindeki “BM Barış Operasyonları Zirvesi” ile “Terörizmle Mücadele Zirvesi”ne katılarak birer konuşma yapacak olan Başbakan Davutoğlu, Göç ve Kalkınma Küresel Forumu Dönem Başkanı sıfatıyla, göç ve sürdürülebilir kalkınma konulu üst düzeyli bir toplantının açılış oturumunda konuşacak. Türkiye'nin 2016 yılında ev sahipliği yapacağı ve ilk kez düzenlenecek BM Dünya İnsani Zirvesi'ne giden sürecin ve zirve hazırlıklarının ele alınacağı etkinliğe BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile birlikte katılacak olan Davutoğlu, Filistin bayrağının BM merkezine çekilme törenine iştirak edecek. Davutoğlu BM toplantıları kapsamında diğer liderlerle de ikili temaslarda bulunacak.


Başbakan Davutoğlu ayrıca başta DEİK tarafından düzenlenecek “7. Türkiye Yatırım Konferansı” olmak üzere, ABD'de konuşlu önde gelen küresel yatırım ve ticaret çevreleriyle çeşitli etkinlikler çerçevesinde bir araya gelecek. Davutoğlu, ABD'de yaşayan Türk toplumu temsilcilerini de ayrıca kabul edecek.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...