Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hesap vereceksiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hesap vereceksiniz'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan,TBMM 25. Dönem 2'inci Yasama Yılı açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Değerli meclis üyeleri sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.Bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen Türkiye, Anayasasını uyguladı. Görev almaktan kaçınan siyasiler kendi varlıklarını inkar ediyor demektir.

##tgvideo##

NAMUS VE ŞEREF MESELESİDİR
Kasım'da millet iradesinin en sağlıklı şekilde sandığa yansıması, parlamento içindeki ve dışındaki tüm siyasi partiler için bir namus ve şeref meselesidir. Terörün çirkin yüzünün sandıkları tehdit etmesini engellemek için tüm siyasi partilerin insani ve vicdani bir tavır sergileyeceklerini, kolaylaştırıcı bir yaklaşım içinde olacaklarını umuyorum.

HESAP VERECEKLER
Milli irade tek ve yegane çıkış yoludur.Bu kürsüde edilen yeminlere uymak, Ahlaki bir vazifedir.Terör örgütlerine, paralel yaptıya sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap verecek.Milletimiz milli ve yerli olanla, gayri milli ve gayri yerli olanı ayıracak basirete sahiptir.Türkiye okun yaydan fırlaması gibi geri dönülmez bir büyüme sürecindedir. Güçlü, kararlı, şeffaf yönetim altında Türkiye ekonomisi yıllık yüzde 5 büyüme kaydetti.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BİR ŞOKA MARUZ KALMADI
Hava yolunu halkın yolu haline getirdik.Havalimanı yayısı 55' ulaştı. Türkiye ekonomisi üstesinden gelinemez bir şoka maruz kalmadı. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir.

ULUSLARARASI TOPLUMA İNSANLIK DERSİ VERDİK
Türkiye, 4 yıldır 2 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı kardeşine sahip çıkarak, komşuluk görevini yapmanın ötesinde tüm insanlığın onurunu kurtarmıştır. Milletimiz, büyük bir özveriyle davranarak, uluslararası topluma insanlık dersi vermiştir.
Suriye krizinin ülkemize yansımaları farklı oldu. O dönemde 200 bin kişiyi sınırlarımızı açarak kabul ettik. Bugün önemli bir bölümünü hala ülkede tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz. Türkiye sığınmacılar için bugüne kadar 7,5 milyar dolar harcadı.

DUVARLARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ
Artık Avrupa devletleri de yüzleşmeye başladı. Sınırlara duvar ve tel örgülerle sorunlar çözülemez. Öncelikle Suriye'de katliamlara dur denilmeli.Türkiye ekonomik kalkınmasına paralel olarak, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelere yardımlarını giderek artırıyor. İnsan odaklı kalkınma anlayışıyla insan barışı için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.İsrail son derece yanlış politika izliyor. İsrail'in baskısı, şiddeti tüm dünyayı tehlikeli bir yere sürüklüyor.

SALONDA GERGİN ANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın TBMM'nin 25. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı konuşmasında terör sorunundan bahsederken MHP'li Oktay Vural Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yaptı.

Erdoğan: 
Terörden siyasi rant ummak aynı zamanda terörü desteklemektir.  Teröristler her gün güvenlik güçlerimize saldırırken terörden siyasi rant beklemek terörü desteklemektir.Terörü doğrudan veya dolaylı destekleyen tüm ülkelerin bu tavırdan vazgeçmelerini bekliyoruz.

" RAHATSIZ MI OLDUN?"
Erdoğan MHP sırlarından gelen itiraz ve eleştirilere "rahatsız mı oldun?" diye cevap verdi.Rahatsız mı oldun?  Akrep gibi eninde sonunda kendisini taşıyanları da sokar. Ben nereye hitap edeceğimi iyi bilirim. Öğreneceksiniz. Teröristle mücadele önemlidir ama yeterli değildir. Asıl olan sorunun kaynağına inmektir. Bataklığı kurutmaktır.Erdoğan Vural'a " Siz bu kürsülerin acemisisiniz. Belki aday olursun. dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...