Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'ye küstah teklif!

Türkiye'ye küstah teklif!

POLİTİKA Haberleri

Dönüş yolunda uçakta gazetecilere konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin rahatsız olduğu garip bir durumu aktardı.

YILDIRAY OĞUR


ABD'deki yoğun temaslarını tamamlayarak yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönüş yolunda uçakta soruları cevapladı. Rusya ve İran'ın Esad rejimine verdiği desteği eleştiren Davutoğu, seçim çalışmalarından terörle mücadeleye kadar birçok mesaj verdi. 

Davutoğlu, "Rejim unsurlarına Rusya bir alan açıyor. ABD'nin PYD ile tutumu ve lojistik iş birliği çok açık. Türkiye'nin güvenli bölge stratejisi ciddi anlamda zayıflatılıyor mu? " sorusuna verdiği cevapta AB'nin Türkiye'ye yaptığı küstah teklifi de ilk kez açıkladı.

Davutoğlu şöyle konuştu:


" Görüşmelerimizde ilk defa güvenli bölge konusu epey tartışıldı. Daha önce çok sıcak bakılmıyordu. Fikirleri değişiyor. Eskiden konu gündeme gelince “Türkiye bunu kendi ulusal güvenliği için talep ediyor” şeklinde düşünüyorlardı. Avrupalılar mültecilerin Türkiye'de kalmasını istiyor. Biz de “Buraya gelişler serbest olduğu gibi gidişler de serbest” dedik. Masrafları paylaşalım gibi bir talebimiz de oldu. Türkiye'ye 1 milyar avro vereceklerdi. Şimdi bu paranın tüm komşulara dağıtılacağını söylediler. Bu bizim için rahatsız edici bir durum. Türkiye'nin üyeliğe hazırlanması için fondan ayrılan paraları Suriyeli mültecilere harcanmasını talep ettiler. Bu çok daha vahim. Ben de “Ya siz bizim üyeliğimizden tam anlamıyla ümidinizi kestiniz ve artık böyle bir şey olmayacağına göre artık bu fonları burada kullanalım diyorsunuz. Ya da 'bir cebimizden alıyorsunuz diğerine koyuyorsunuz, biz verdik diyorsunuz' dedim. Nihayetinde bu güvenli bölge konusundaki taleplerimizi daha da haklı kılan bir husus. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...