Erdoğan: Rusya ve İran hesap verecek

Erdoğan: Rusya ve İran hesap verecek

POLİTİKA Haberleri

Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fransa ziyareti öncesi basın mensuplarının karşısına geçti. Rusya ve İran'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa ziyareti öncesi basın mensuplarının karşısına geçti. Rusya ve İran'ın Suriye meselesi hakkındaki tavırlarını eleştiren Erdoğan bu iki devletin tarih önünde hesap vereceğini söyledi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Rusya'nın attığı adımlar Suriye'nin bombalanması bizim açımızdan kabul edilemez. Putin'e bunu ifade ettim. Rusya çok ciddi yanlışın içinde bu bölgede kendini yalnızlığa götürecek bir adım. Türkiye'ye rağmen bu adımı atması bizi tedirgin etmektedir. İkili ilişkilerimiz ortadadır. Her rejimin talebine cevap mı vereceksiniz? Atılan adımlar hayra alamet değildir. 

Rusya, İran ve Suriye bir olmuşlardır. Adımlarımızı biz de ona göre atıyoruz. 

- Rusya'nın bu denkleme dahil olmasıyla Kürt gruplara verilen desteği nasıl görüyorsunuz? Açık kapı politikası devam edecek mi?

Kürtlerin silahlandırılması derken ben bunu yanlış bir ifade olarak değerlendiriyorum. Bunlar terör örgütüdür.  PYD ve PKK aynı şeydir. 

Bunlara silah desteğini verenler, teröre destek veriyor. Kürtler DAEŞ'e karşı savaşıyor ifadesi yanlış. Biz de DAEŞ'e karşı mücadele ediyoruz. Bir terör örgütünün diğer terör örgütüyle mücadelesinde birini iyi olarak gözetmek yanlıştır. 

Suriye'de bu kadar mazlum insan varken 350 bin insanın öldürülmesi var. Devlet terörü estiren bu kişiyi İran da Rusya da savunuyor. Rejimle iş birliği yapan ülkeler bunun hesabını verecekler. 

Erdoğan'dan Avrupa'ya mülteci resti

İran'da, Rusya'da ne kadar mülteci var? Biz şu ana kadar 7.5 milyar dolar harcadık. Tüm Avrupa'da 200 bin mülteci var. Bize akıl veriyorlar? Aman ha kapılarınızı açmayın. Bir yere kadar biz sabr ederiz. Sonrasında gerekeni yaparız. 

Güvenli bölge bizim gündemimizden çıkmaz. ABD ve Rusya'ya teklif ettik. Bu insanlar kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Güvenli bölge şart. Yoksa hepsi ölüme açık bir havza olur. Eğit donat çalışmalarını yapıyoruz. Yine Türkiye yalnız bırakılsa insafsızlık olur.  

 ##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...