'Hiçbir örgüt devletle baş edemez'

/ Kaynak: İHA
 'Hiçbir örgüt devletle baş edemez'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Bursa'ya seçim öncesinde ziyarette bulunan Bakan Altınok, devlet istediği takdirde hiçbir örgütün devletle baş etme şansı olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Selami Altınok bir dizi ziyaret kapsamında Bursa'ya geldi. 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerin güvenliği konusunda açıklamalarda bulunan Altınok, “Her türlü ihtimale karşı biz alternatifli olarak güvenlik tedbirlerimizi hazırladık. YSK kararının öncesinde de sonrasında herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Biz biraz da güvenli bir şekilde ve daha riskin az olduğu şekilde seçimleri yapalım arzu etmiştik. Ama YSK'nin kararından sonra da daha önce planlamış olduğumuz tedbirleri uygulayacağız. Seçim güvenliği noktasında inanıyorum ki Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir problem yaşamayacağız. Güvenlik kuvvetleri bu manada zaten seçim tecrübesine sahip kara kuvvetlerimizden de gerekli takviye jandarma teşkilatımızla yapacağız. İnşallah milletimizin iradesinin sandığa yansıması noktasında herhangi bir problem çıkmayacak” dedi.
Şırnak'ta yaşanan olayların ardından basına yansıyan fotoğraflar ve akabinde HDP'nin de içinde bulunduğu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Altınok, “Türkiye cumhuriyet devleti bir hukuk devleti. Hukuk devletinin gereği neyse bütün insanlarımız ona kamu görevlileri dahil uymak zorunda. Gördüğümüz o resmi kesinlikle tasvip etmiyorum. Hiçbir insani ve İslami vicdani sorumluluk taşıyan insanın kabul etmesi mümkün değildir. Hukuken yapılması lazım gelen yanlışı kim yapmışsa gereğini yapacağız. Soruşturma başlattık. Müfettiş arkadaşlarımızı gönderdik. Kimin suçu varsa, bu noktada yanlışı varsa gereğini yapacağız ancak şunu da belirtmem lazım ki 24 saat bu memleketimizde, memleketin bekası birliğimiz dirliğimiz adına mücadele eden silahlı kuvvetlerimizin jandarmamızın ve polisimizin ve çalışma azmini gayretini kırmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu müessir olayı tasvip etmediğimiz gibi her bir şehidimiz geldiğinde de, şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Terörist cenazelerine gidip, taziyelerde bulunup, teröristlere taziye veren insanların bu memleketin bekası mücadelesini yapan şehitlerimizin ailelerini ve vatandaşlarımızı askerimizin polisimizin duygusuna katılması ve onları anlaması lazım gelir. Bu anlayışı suç duyurusunda bulunan insanlarda göremiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti dedim. Hukuk devleti karşısında bakanlar da milletvekilleri de vatandaşlar da aynı eşit şartlara sahip mahkemeler gereğini yapar. Biz de gereği yapıldığı taktirde, karşı savunmamızı duruşumuzu belirtiriz. Hukuk herkes için geçerlidir” dedi.
 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...