Demirtaş'tan askere seçim vaadi

Demirtaş'tan askere seçim vaadi

POLİTİKA Haberleri

Partisinin PKK ile ilişkisi tescillenmiş olan HDP eş başkanı Selehattin Demirtaş'ın seçim vaadi şaşırttı.

Seçimlerden sonra gerçek yüzünü ortaya çıkaran  HDP, 1 Kasım seçimlerine 13 gün kala şaşırtan bir seçim vaadinde daha bulundu. Vekilleri PKK'lı teröristlerin cenazelerinde boy gösteren HDP, eğer seçimi kazanırsa askere 1000 tl maaş verecek (!)

ASKERE 1000 LİRA MAAŞ
Bugüne kadar PKK'nın gerçekleştirdiği hiç bir eylemi eleştiremeyen Selehattin Demirtaş,Londra'da partisince düzenlenen toplantıda  askerlik yapmak isteyenler için de 40 lira olan harçlığı 1000 liraya çıkaracağını vaat etti. Askerlik yapmak isteyenlere saygı duyacaklarını belirten HDP'liler, çocukları askerlik çağında olan ailelere vicdani reddi anlatacak.

VİCDANİ RET İÇİN YASA TEKLİFİ VERMİŞLERDİ

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, vicdani ret hakkının tanınmasına ilişkin kanun teklifini geçtiğimiz aylarca Meclis Başkanlığına sunmuştu.

Teklifin gerekçesinde ise “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihatlarına göre vicdani ret hakkı, askerlik hizmeti ile bağdaşmayan savaş karşıtı bir inanca mensup olan kişilerin inanç özgürlüğünü korumak amacıyla, askeri hizmet yükümlülüğüne getirilen bir muafiyettir” denilmişti.

TERÖRLE MÜCADELEYİ KALDIRACAĞIZ
Öte yandan HDP 1 Kasım seçimine ilişkin seçim bildirgesinde  terörle mücadele yasasının kaldıracaklarını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...