Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terör olaylarına rağmen yükseliş devam ediyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terör olaylarına rağmen yükseliş devam ediyor'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. TÜMSİAD TÜMEXPO ve Uluslararası Kobi Şurası'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;


"Bugün birileri Türkiye'yi sadece terörle, göçmen dalgalarıyla, Irak'taki olayın yansımalarıyla öne çıkarmaya çalışıyor. Bu bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır: Asıl Türkiye'yi anlatmak istiyorum. Türkiye 13 yılda her anlamda muazzam bir dönüşü ve gelişmeyi yaşamış bir ülkedir.


YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR
Türkiye 2003 2014 yılları arasında yılda ortalama yüzde 5'lik bir büyüme sağladı. Bu büyümenin dünyada finans krizi yaşandığı bir dönemde yaşandığını belirtmek isterim. 1 Kasım'daki tekrar seçime ve yaşanan terör olaylarına rağmen bu yükselişin devam ettiğini görüyoruz.


BORCU SIFIRLADIK
Geçmişte uzun yıllar boyunca kredilerle ekonomisini desteklemek zoruna kalan Türkiye 23 buçuk milyar dolar borcu olan Türkiye 2013'ün mayıs ayı itibariyle borçlarını sıfırlamış olan bir Türkiye var.


Kamu borçları en büyük ekonomilerde dahi pek çok ülkede sıkıntı kaynağıdır. Türkiye ise bu konuda her geçen yıl daha iyi bir konuma geliyor. 2002 yılında yüzde 61 buçuk iken geçtiğimiz yıl yüzde 8 buçuğa geriledi. Nereden nereye..


ENFLASYON VE İŞSİZLİK YÜZDE 10'UN ALTINA GERİLEDİ
Aynı dönemde yüzde 63 düzeyinde olan borçlanma faizi oranlarımız yüzde 7,6'ya kadar gerilemişti. Yine enflasyon ve işsizlik rakamlarımız yüzde 30'dan yüzde 10'un altında seyrediyor.


13 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER
Geçtiğimiz 13 yıllık dönemde hayata geçirdiğimiz projeler de Türkiye'nin gelşimini göstermektedir. 117 yeni üniversiteyi faaliyete geçirerk ülkemizde üniversitesi olmayan il bırakmadık 377 yeni öğrenci yurdunu hizmete aldık.


HASTANELER, KARAYOLLARI, HIZLI TRENLER, HAVALİMANLARI
Türkiye artık kendi vatandaşları yanında 400 bin kişiye de hizmet verebilen bir lke haline geldi. Karayollarında 6100 km yol yapılmışken 13 yılda 17 bin 500 km yol ilave ettik. ülkemizde daha önce olmayan hızlı tren ile yeni dahtlar inşa ettik. 26 Havalimanı vardı 29 havalimanı inşa ederek 55 havalimanına ulaştık.


THY dünyanın en fazla noktasına uçuş yapan ve öne çıkan markamız haline geldi. Yeni havalimanımız Türkiye'ye yeniden sınıf atlatacaktır.


MARMARAY, AVRASYA TÜNELİ, 3. KÖPRÜ
Şu anda attığımız adımlara bakınca asya ve Avrupa'yı yer altından birleştiren Marmaray'ı hizmete aldık, Avrasya Tüneli'nin çalışmaları sürüyor. 3. Köprü önümüzdeki ayın Haziran ayında hizmete sunulacak. İstanbul İzmr otoyolunun çalışması hızla sürüyor.


HEDEFİMİZ EN BÜYÜK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLMAK
Bu örnekleri saatlerce sayabilirim. Türkiye pek çok krizle badireyle de karşılaştı. Hedefimizde 2023 hedefi var. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek hedefimiz var.


Kasım 2016 tarihinde gerçekleştireceğimiz G20 liderler zirvesi önemli. Gençlerle ilgili ilk defa bu zirvenin önemli adımları olacak. İnanıyorum ki Türkiye dünyaya bu katkısını çok farklı bir şekilde gerçekleştirecektir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...