AK Partili isimden 1 Kasım tahmini

AK Partili isimden 1 Kasım tahmini

POLİTİKA Haberleri

Canikli, CHP ve MHP ile koalisyon kurulmasının çok zor olduğunu söyleyerek 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 45'in üzerinde oy alacağını ileri sürdü

AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli "çok net söylüyorum CHP ile koalisyon kurulamaz" dedi. Canikli, "CHP ile kuramayız kesin çünkü hiçbir konuda ortak noktamız yok" derken, hükümetin kurulsa dahi her gün yeni bir krizle uyanacağını söyledi.


MHP ile de 4 şartı tekrar ileri sürdüğü için koalisyon kurulamayacağını belirten, Canikli, Bahçeli'nin "AK Parti tek başına iktidar olursa koas olur" sözüne, "Bu tehdittir bu demokrasi dışı yaklaşımın tezahürüdür" diye tepki gösterdi.  


AK Parti'nin yüzde 45'in üstünde oy alacağını iddia eden Canikli 'Arazide ortaya çıkan tablo ile anketlere yansılanlar arasında farklılık olduğunu görüyorum. 10. seçimimiz biz de tecrübe kazandık. İnsanların tepkilerinden yaklaşımlarından aşağı yukarı ölçülebiliyor. Arazi ankete göre daha yüksek. Bilemiyorum onu ama 45'in altında olmayacağını tahmin ediyorum. Bana göre tek başına iktidarı yakalıyor. Zaten yakalamamız da gerekir. Elbette iktidar olmak istiyoruz ama onun da ötesinde benim şöyle bir iddiam var benzer bir tablo çıkarsa kaolisyon yine kurulamaz. Çok net söylüyorum. Siyasi istikrarsızlık anlamına geliyor çünkü CHP ile koalisyon kuramayız. Bunu gördük. Çok ayrıntılı şekilde masaya yatırıldı. Her konu ama bir koalisyon oluşumu için gereken asgari müşterek hiçbir konuda hemen hemen yakalanamadı. MHP ile ortak noktamız var çok fazla. Seçmenimiz de istiyor MHP seçmeni de istiyor kurmak istedik. Ama biliyorsunuz 'CHP ile kurun' defalarca söyledi. Bir de kabul edilmesi hepsi için demiyorum ama kabl edilmesi mümkün olmayan 4 şart.' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...