'Sivil toplum devam etmeli'

/ Kaynak: İHA
'Sivil toplum devam etmeli'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

AK Parti Milletvekili Adayı İsmail Kahraman, demokraside sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Tuzla'daki Double Tree By Hilton Oteli'nde düzenlenen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Toplantısına katıldı. Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşanAK Parti Milletvekili A dayı İsmail Kahraman, Türkiye'nin bütün kalkınmasını tek başına iktidar dönemlerinde yaptığını hatırlatarak, demokrasinin önemine dikkat çekti.


Türkiye'nin daha önce defalarca darbelere maruz kaldığını hatırlatan Kahraman,”Kalkınma için de hükümetin rahat hareket etmesi lazım. Milletin de demokrasiye sahip çıkması lazım. Bakınız 27 Nisan'da bir muhtıra verilmişti, direnince akim kaldı ve çok iyi oldu. Halk artık eskisi gibi emre amade, hazır bekleyen, güdülen durumda değil. Halk objektif bakabiliyor. Ona göre hareket edebiliyor. Demokrasi ilerlesin. Kişiler haklarını müdafaa edebilsinler. Bakınız 4 yılda bir de olsa oy isteyenler gelip halkla görüşme durumunda oluyorlar. Ve bu sık olmalı” şeklinde konuştu.


Demokraside sivil toplumun önemine de dikkat çeken Kahraman, “Yerel yönetimler için kurulmuş bu teşkilat ve diğer dernekler, demokraside bir ölçüdür. Bir ülkede ne kadar çok sivil toplum örgütü var ise, o ülkede o kadar demokrasi var demektir. Sivil toplum örgütleri ile demokrasi arasında doğru orantı vardır. Dikta idarelerinde bu azalır, demokraside bu çoğalır. Türk dünyası ile münasebetimiz gelişmelidir. Kök beraberliğimiz var. Bunun yanında 1 milyar 700 milyonluk bir İslam alemi var. Bunlarla münasebetimiz gayet iyi gelişiyor ve devam ediyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.


Türkiye'nin önder bir ülke olması gerektiğini belirten AK Partili Kahraman, “Bugün dünyada bizim çevremizde Osmanlı hakimiyetinde olan 53 tane devlet var. Bunlar bizim topraklarımızdaydı. Bizim bir kültür coğrafyamız var, bizim mükellefiyetlerimiz var. Onlar bizden önderlik bekliyorlar ve biz bu önderliği yapmak durumundayız. Bu hususta da çok büyük gelişmeler yaptık. Devam edilmelidir. Sivil toplum devam etmeli, devlet elinden gelen güçle desteklemeli ve Türkiyemiz önder ülke haline gelmeli” diye konuştu.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...