Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şamil Tayyar'dan bomba iddia!

/ Kaynak: İHA
Şamil Tayyar'dan bomba iddia!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, canlı yayında yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli'nin seçimden sonra gideceğini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, canlı yayında yaptığı açıklamada, Bülent Arınç'ın talimat ve telkinleri ile kendisi gibi onlarca arkadaşına ambargo uygulandığını iddia etti 
Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Olay TV'de gerçekleştirilen ve 8 farklı kanalın canlı olarak ortak yayınladığı programa konuk oldu. Programda konuşan Milletvekili Tayyar, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Tayyar, Bülent Arınç'ın kendisine ambargo uygulandığı yönündeki açıklamaların asılsız olduğunu ifade etti. Aksine Arınç'ın talimatıyla kendisi gibi 10 arkadaşına ambargo uygulandığını belirten Tayyar, “Bir defa Bülent Arınç'ın seçimlere bir hafta kala televizyonlara çıkıp böyle partimiz aleyhinde açıklamalar yapması, kendisine 'ambargo konuyor' filan denmesi çok ayıp. Evet ambargo konuyorsa ve olmuşsa, bu bana yapılmıştır. Çünkü kendisi TRT ve AA'dan sorumlu bakan iken, bana ve benim gibi onlarca arkadaşıma kendisinin talimatları ve telkinleri yüzünden ambargo uygulanmıştır. Ben bunu kendisine söylememe rağmen aldırmamış ve iki yıl boyunca ben bırakın TRT'de program yapmayı, önünden dahi geçemedim” dedi. 
ABDULLAH GÜL'ÜN TAZİYEDE BULUNMASI 
Tayyar, Abdullah Gül'ün HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a taziyede bulunmasını da eleştirdi. Tayyar, "Ankara katliamı sonrası, tüm ülke devlet başkanları, cumhurbaşkanları, başbakanlar taziye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ararken, sayın Abdullah Gül'ün HDP Genel Başkanı'nı araması şık olmamıştır. Çünkü orada ölen vatandaşlarımız HDP sempatizanı ve organizasyonu için toplanan vatandaşlar değillerdir. Oradaki katledilen vatandaşlar STK'ların öncülüğünde miting için gelenlerdir. Aranacak tek makam Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarıdır” dedi. 
DEMİRTAŞ'IN DAVUTOĞLU'NUN TELEFONUNU AÇMAMASI 
Dyarbakır'daki terör saldırısı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı telefonla aradığı ve telefona cevap vermediğini söyleyen Tayyar, “5 Haziran'daki Diyarbakır mitingi sonrası patlayan bomba sonrası sayın başbakanımız HDP genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı taziye için aramış ama kendisi telefona çıkmamış ve sonrasında dönmemiştir” ifadelerini kullandı. 
"DEVLET BAHÇELİ SEÇİMLER SONRASI GİDECEK" 
Tayyar, canlı yayında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimler sonrası gideceğini de ileri sürdü. Tayyar, “Her şeye 'hayır' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi halk da sandıkta 'hayır' diyerek gönderecektir. Kendisi de büyük ihtimalle Genel Başkanlık'tan ayrılacaktır. Çünkü sadece 'hayır' siyaseti ve hiç iktidar hesabı yapmayan, ülke için elini taşın altına atmayan bir Genel Başkanı, milliyetçiler aforoz eder. Hele Meral Akşener ve Sinan Ogan gibi tabanı olan isimleri, ben değil ülkem diyerek kabineye giren bu davanın liderinin oğlunu partiden ihraç edenleri, yarın bu milliyetçiler partiden ihraç ederler” şeklinde konuştu 
"YEREL SEÇİMLERDE UYARIYI ALMALIYDIK" 
Tayyar, Ak Parti'nin yerel seçimlerde, vatandaşın uyarısına dikkat vermesi gerektiğini de belirtti. Tayyar, “Aslında biz yerel seçimlerde uyarıyı almalıydık. Biz 2011 genel seçimlerinde yüzde 62 oy alarak rekor kırmışken, dört yıl sonra yüzde 54 ve 100 bin oy kaybetmiştik. Bunu iyi okumamız lazımdı teşkilat olarak üstelik yerel seçimlere çok iddialı adaylarla girmiştik" diye konuştu. 
BEYAZ TOROSLAR 
Tayyar, Başbakan Davutoğlu'nun beyaz toroslar söylemiyle halkı tehdit etmediğini aksine halkı uyardığını ifade etti. Tayyar, "Beyaz Toros olayı speküle edildi. Sayın başbakanımızın dediği ve hatırlattığı beyaz toros olayını, bu ülke vatandaşlarından 1980'leri yaşayanlar bilir. Bizim zamanımızda tek bir faili meçhul olmamıştır. 'Biz gidersek bu uyuyan hücreler uyandırılır' diyerek halkı uyarmıştır. 
"8 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ" 
Tayyar, 1 Kasım seçimlerinde bu kez AK Parti'nin puanını artıracağını ve Gaziantep'te 8 milletvekili çıkaracaklarını ifade etti. Tayyar, “Ben 'sekiz' diyorum. Ben şu anda sahada 7-24 geziyorum. Halkın teveccühü ve ilgisi 7 Haziran'a göre daha farklı ve daha ilgili, samimi, güzel. Çünkü 7 Haziran'dan bugüne kadar yaşanan terör olayları, ekonomik göstergeler sonrası halk şunu anladı ki bu iş Ak Partisiz olmaz. Onun için ben tek başına 
iktidar ve Gaziantep'te 'sekiz' diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...