CHP'de 'Olağanüstü' girişim! Başlatabilirler

CHP'de 'Olağanüstü' girişim! Başlatabilirler

POLİTİKA Haberleri

CHP'de olağanüstü kurultay talepleri çerçevesinde bazı delegelerin bir araya gelerek imza toplamak için girişim başlatması bekleniyor.

Parti yönetimi, seçimli bir olağanüstü kurultay toplanması için gerekli imzanın toplanamayacağı konusunda emin gözükürken, olağanüstü kurultay talep eden tek isim eski İstanbul Milletvekili Umut Oran oldu. CHP tüzüğüne göre seçimli olağanüstü kurultay için 610 imza gerekiyor. Parti yönetimi bu sayıya ulaşılamayacağını düşünüyor.


CHP'de parti yönetimi olağan kurultaya hazırlanırken, olağan kurultayda adaylık için nabız yoklayan tüm isimlerin tek bir adayda birleşeceğini ve ikili bir yarış olabileceğine dikkati çekiyor. Ancak, parti yönetimine yakın kaynaklar, Eylül 2014 Kurultayı'nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin aldığı oy oranına yaklaşılmasını olanaklı görmüyor.


BUGÜN TOPLANACAKLAR


Milliyet'in aldığı bilgiye göre bugün bir grup kurultay delegesi, Ankara'da biraraya gelerek olağanüstü kurultay için imza toplanması girişimlerine başlanması ya da kurultay yapılması yönünde bir deklarasyon yayınlanmasını konusunda fikir alışverişinde bulunacak. 50'yi aşkın kurultay delegesinin toplantıya katılacağı, toplantının ardından ya da yarın bir kamuoyu bildirisi yayınlanabileceğine dikkati çekiliyor.
 
Kaynak : Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...