Erdoğan'dan Putin'e mesaj: Aramızda hâlledelim

Erdoğan'dan Putin'e mesaj: Aramızda hâlledelim

POLİTİKA Haberleri

“Gelin meseleyi kendi sınırları içinde konuşup çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp kimseyi de sevindirmeyelim”

Dünü Balıkesir’de geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açtı; Burhaniye Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Halka hitabında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Rusya’ya şöyle seslendi: “Hatay’ın yanı başındaki Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında ezilirken Türkiye yüzünü başka tarafa çevirip oturamaz. Birilerinin Milli İstihbarat Teşkilatımızı sanki bir düşman güç gibi gösterme gayretlerini görmezlikten gelemeyiz. Bugün Suriye’den gelen göçmenlerle ilgili olarak ülkemiz topraklarında belki 100’e yakın ülkeye mensup yardım kuruluşunun faaliyeti var. Biz bunların çoğunun geri planda başka hesapları bulunduğunu gayet iyi biliyoruz. Buna rağmen güvenliğimizi tehdit edecek bir durum ortaya çıkmadıkça onlara engel olmuyoruz. Egemenlik haklarını koruduğumuz için bizi eleştirenler, kardeşlerimize bomba yağdıranları savunuyor. Siz kimden yanasınız? Böyle bir günde bile eğer biz bir olamıyorsak ne zaman bir, beraber olacağız? Türkiye Cumhuriyeti, kabile devleti değildir. Biz egemenlik haklarımızın ihlaline sürekli izin verirsek orası toprağımız olmaktan çıkar. Yaşanan hadiseden dolayı gerçekten üzgünüz. Böyle olmasını arzu etmezdik ama maalesef oldu. Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, geleceğe yönelik üzücü neticeler doğurmasını istemeyiz. Bu noktada tarafların çok daha olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini özellikle bekliyoruz. Rusya’ya diyoruz ki, ‘Gelin meseleyi aramızda, kendi sınırları içinde konuşup çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp kimseyi de sevindirmeyelim.’ Pazartesi günü Paris’te yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Her iki ülkenin, diğerini gözden çıkarma lüksü yoktur. Biz, bu konuda istekli ve ümitliyiz. Rus tarafının da en kısa sürede bu çizgide olmasını mit ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...