Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüm gözler Erdoğan ve Putin’de olacak!

Düzenleyen:
Tüm gözler Erdoğan ve Putin’de olacak!

POLİTİKA Haberleri

Fransa’da bugün gözler, Rus uçağının düşürülmesinin ardından karşılıklı sert açıklamalar yapan Erdoğan ile Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’de olacak.

Fransa’da bugün gözler, Rus uçağının düşürülmesinin ardından karşılıklı sert açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’de olacak. Erdoğan’ın ısrarla görüşme taleplerine rağmen Rus tarafının “özür olmadan görüşme olmaz” çıkışının ardından iki lider bugün Paris’te BM İklim Zirvesine katılıyor.

ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel’in de içinde olduğu 147 liderin katılacağı zirvede Putin ile Erdoğan’ın görüşme yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Özür tartışması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ev sahibi olduğu zirvede iki liderin resmi ve netleşmiş bir görüşme programı gözükmüyor. Türk tarafında, olayın ardından ilk defa aynı toplantıya katılacak iki liderin bir görüşme yapmasının ihtimal dahilinde olduğu görüşü hakim. Ancak saati belirlenen bir görüşme gözükmüyor. Rus tarafının özür beklemesi, Türk tarafının da özür dilemeyeceğini açıklamasının ardından görüşme olmasının zorluğu da dikkati çekiyor. Zirvede başka bir olumsuzluk ise Erdoğan ve Putin’in ayrı salonlarda olacak olması. Aile fotoğrafı çekilmesi sırasında ise iki liderin birbirlerine ne kadar yaklaşacağı ve tokalaşıp tokalaşmayacağı da merak konusu. İki liderin görüşüp görüşmemesini belirleyecek bir başka faktör ise katılacak liderlerin olaya yaklaşımı olacak. Ev sahibi Hollande, ABD Başkanı Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un tutumları da iki liderin biraraya gelip gelmemesinde etkili olacak. Obama ve Hollande daha önce Türkiye’ye destek veren açıklamalar yapmıştı. Erdoğan bir kaç gündür katıldığı açılışlarda Putin’e sürekli Paris’te görüşme yapma teklifinde bulunmuştu. Paris’teki terör olayının ardından dünya liderleri ilk kez bugün Paris’te buluşmuş olacak. Liderin terörle mücadeleye yönelik açıklamalarda bulunmaları da bekleniyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...