Bahçeli: Türkmen Dağı, Türk’ün öz yurdu olarak kalacak

Düzenleyen:
Bahçeli: Türkmen Dağı, Türk’ün öz yurdu olarak kalacak

POLİTİKA Haberleri

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya’yı eleştirdi, “Bayırbucak Türkmenleri’nin arkasındayız” mesajı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ateşe âdeta benzinle gittiğini belirten Bahçeli, “Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluların cezalandırılması talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır” dedi. 
MHP lideri, Bayırbucak Türkmenlerini hedef alan etnik tasfiye girişimine milletin hiçbir ferdinin tepkisiz ve suskun kalamayacağını vurgulayarak, “Türkmen Dağı, Türk’ün öz yurdudur, Türk kalacaktır” şeklinde konuştu. Artan terör olaylarını hatırlatan Bahçeli, “Gerek Tahir Elçi’ye gerekse de asker ve polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler, şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir. Hani 1 Kasım’da ülkeye huzur gelecek, kaos bitecek, istikrarsızlık bıçak gibi kesilecekti” diye sordu. 
Türkiye-AB zirvesini de değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti: “Ekim 2016’dan sonra Avrupa’ya vizesiz seyahat açıklaması garip ve şaibelidir. Türkiye-AB yakınlaşmasının tek amacı, AB ülkelerini tehdit eden mülteci krizinin çözümü için Türkiye’nin kullanılmasıdır. 3 milyar avro vaadi, Türkiye’nin Avrupa’nın toplama kampı haline getirilmesidir.”

Herkes aklını başına alsın

Grup toplantısının ardından soruları cevaplandıran MHP lideri Devlet Bahçeli, başkanlığını ilan eden adaylara âdeta ateş püskürdü. MHP’nin parti tüzüğünün öngördüğü kurallar çerçevesinde yönetildiğini belirten Bahçeli, “Tekrar olağan kongresi 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Şu an 13 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesinin zaten aday olma imkânı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Bazıları ise, MHP’yi CHP’lileştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimize de yaşatmak istemektedir. Bunların içerisinde birisi vardır ki gelecekte hep beraber göreceksiniz. Fetullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...