Numan Kurtulmuş: Kurumlar çökmüştür

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Numan Kurtulmuş: Kurumlar çökmüştür

POLİTİKA Haberleri  / iha

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dünyadaki kurumlar çökmüştür, Ukrayna’da Avrupa’nın göbeğinde çözüm üretemeyen dünya sistemi, dünyanın neresindeki krize çözüm üretecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 8. Büyükelçiler Konferansı’na katıldı. Kurtulmuş, büyükelçilere hitaben konuşma yaptı.

Dünyanın iki sorunla boğuştuğunu belirten Kurtulmuş, iki temel sorunun vekalet savaşlarının neden olduğu terör ve göç olduğunu vurgulayarak, "Vekalet savaşlarının hızlanmış olması, vekalet savaşlarının maşası olarak kullanılan terör örgütlerinin gücünü arttırdığı gibi, bu bölgede yaşayan insanların terör karşısında fevkalade sıkıntı çekmesini, büyük zulümler ve büyük acılar yaşamasına neden oluyor. Dolayısıyla insanoğlu vekalet savaşları, terör ve göç konusunda bunu çözebilecek hangi söze sahipse bu sorunun çözülebilmesi için kimin sepetinde hangi pamuk varsa bunu ortaya koyması lazım" ifadelerini kullandı. Dünyadaki kurumların çöktüğüne dikkat çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ukrayna’da Avrupa’nın göbeğinde çözüm üretemeyen dünya sistemi, dünyanın neresindeki krize çözüm üretecektir? Suriye’de 5 yıldır bu kadar büyük zulümler yaşanırken, 440 binin üzerinde masum insan ölmüşken, hala ‘ben de buraya gelip güçlerini koruyayım, ileride bir barış masası kurulursa, o barış arsasında güç elde edeyim’ diyenler, Suriye’de barışı nasıl sağlayacak."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise barış ve istikrardan yana yapıcı bir siyaset izlediklerini belirterek, siyasetlerini yerli ve yabancı kamuoylarına zamanında anlatmanın önem arz ettiğini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, kamu sektörü, STK’lar, üniversiteler ile işbirliği içinde bulunduklarını söyleyerek, kamu diplomasisi dış politikanın başarısı için zaruri hale geldiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...