Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Talimatı verdim

Düzenleyen:
Davutoğlu: Talimatı verdim

POLİTİKA Haberleri

“Bu süreç tamamlandığında Batı’da, Karadeniz’de veya Trakya’da hangi hayat şartları varsa o şartlar Doğu’da, Güneydoğu’da da sağlanacak.”

İSMAİL KAPAN LONDRA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgede operasyonların büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, “Bundan sonra rehabilitasyon konusunda adımlar atacağız” dedi. Londra’ya çalışma ziyaretinde bulunan Başbakan Davutoğlu, Türk basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. 
Operasyonların Silopi’de büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Davutoğlu özetle şunları kaydetti: “Bütün çukurlar ve barikatlar kaldırıldı. Zaten talimatımız da oydu. Güvenlik birimlerimiz, son derece iyi bir koordinasyon yürüttüler. Şimdi güvenlik yapılanmasına gideceğiz, yani nerelerde güvenlik birimlerine ihtiyaç var, karakola ihtiyaç var veya devriyeye ihtiyaç var diye... Bir daha bu sokaklar, terör örgütünün insafına terk edilmeyecektir. Yine bu durum Sur ve Cizre için de geçerli. İnşallah yakın zamanda oradaki operasyonu da tamamlarız.
Bu bölgelerde çok ciddi bir restorasyon çalışması da yapılacak. Yıkılan binaların, en ufak zarar gören tarihî eserlerin hepsi restore edilecek. Restorasyon çalışması dışında eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal hizmetler derhal başlatılacak. İcap ediyorsa özellikle PKK’lılar tarafından virane haline gelmiş evler yenilenecek. Buralarda bir kentsel dönüşüm anlamında bir çalışma yürütülecek. Bu, kesinlikle bazılarının iddia ettiği gibi rant vesaire değil, oradaki halkımıza en iyi barınak imkânlarını sağlayacak. Burada esnafa ekonomik hayatı canlandırmak üzere ciddi tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz. İnşallah bütün bu süreç tamamlandığında Batı’da ve Orta Anadolu’da veya Karadeniz’de veya Trakya’da herhangi bir ilçemizde hangi hayat şartları varsa o hayat şartları Doğu’da, Güneydoğu’da her yerde sağlanacak.”
Davutoğlu konuşmasında, AK Parti’nin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu için görevlendirdiği isimlerin de Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...