Erdoğan: Terörün dini yok

Düzenleyen:
Erdoğan: Terörün dini yok

POLİTİKA Haberleri

“Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü tüm ülkeler hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız.”

Nuri ELİBOL GANA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DAEŞ, Boko Haram ve El Şebab’ın aynı kandan beslenen karanlık yapılar olduğunu söyledi. Resmi ziyaret için Gana’nın başkenti Akra’da bulunan Erdoğan, Devlet Başkanı John Dramani Mahama ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Gana ile Türkiye arasında 5 yıl içinde 18 anlaşma ve muhtıra imzalandığını hatırlatan Erdoğan, “Ziyaretim vesilesiyle imzalanan anlaşma ve mutabakat muhtıraları inanıyorum ki mevcut iş birliğimizi daha da tahkim edecektir” diye konuştu. Erdoğan, Mahama ile Gana ve Nijerya ile Türkiye’deki teröre ilgili yaşananları değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek şunları kaydetti: Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler olarak hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız. Bölgelerimizde farklı toplumsal, etnik ve dini kesimler arasındaki ayrılıkların körüklendiğine şahit oluyoruz. Bilhassa DAEŞ, Boko Haram, El Şebab gibi kandan beslenen karanlık yapılar, adeta bir kültürler ve dinler yelpazesi olan Afrika kıtasındaki bir arada yaşama duygusunu tahrip etmeye çalışıyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-Gana İş Forumu"nda yaptığı konuşmada da "Tüm dünyayı ilgilendiren ortak meselelerde birkaç küresel aktörün tek başlarına belirleyici oldukları dönem artık geride kaldı. Refahın ve zenginliğin uluslararası alanda adaletli bir şekilde paylaşılmadığı, dünyanın kuzeyiyle güneyi arasındaki dengesizliğin azaltılmadığı bir ekonomik sistemin sürdürülebilir olma şansı yoktur” dedi.
İBB’DEN AKRA’YA 30 OTOBÜS
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gana’nın Akra Belediyesi’ne yedek parçalarıyla birlikte 30 otobüs hibe edeceğini bildiren Erdoğan, Akra'da inşaatı devam eden Gana Millet Camii ve Külliyesi'ni de ziyaret etti.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...