CHP’liler iyi tanır!

Düzenleyen:
CHP’liler iyi tanır!

POLİTİKA Haberleri

El bombası ve silahlarla polis otobüsünü hedef alan iki DHKP-C’li, saklandıkları apartmanda öldürüldü. Tetikçilerden Berna Yılmaz’a, sırf Erdoğan’ı protesto etti diye CHP’li vekiller arka çıkmıştı

Doğu ve Güneydoğu illerini kana bulayan PKK’ya yönelik mücadele tüm hızıyla sürerken ülke huzuruna bir darbe de kendisi vurmak isteyen DHKP-C bir defa daha İstanbul’da sahneye çıktı. Bayrampaşa ilçesine bağlı Vatan Mahallesi’ndeki yerleşkenin C kapısı önünde, Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, iki kadın terörist tarafından el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı. El bombası patlamazken, burada görevli polisler, teröristlere karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından, teröristler araçla olay yerinden kaçtı. Otobüse çok sayıda kurşun isabet ederken bir polis kolundan hafif yaralandı. Helikopter desteğiyle yapılan takip sonucu, teröristlerin Gazi Sokak’taki bir apartmana saklandığı tespit edildi. Özel harekâtın düzenlediği operasyonda “teslim ol” çağrısına uymayan 2 kadın terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin DHKP-C üyeleri Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu belirlendi. Buradaki operasyon sırasında bir polis de bacağından yaralandı. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, 2 kadın teröristten birinin Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi sırasında uzun namlulu silahla ateş açtığı, diğerinin el bombası attıktan sonra tabancayla ateş ettiği görülüyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Şahin, terör eylemine başka isimlerin katılıp katılmadığının araştırıldığını ve yaralı iki polisin hastanede tedavi altına alındığını açıkladı. Bu arada öldürülen teröristlerin cenazeleri, apartman ve çevresinde yapılan 7 saatlik incelemenin ardından zırhlı polis araçları eşliğinde İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada kimlik kontrolü yapmak isteyen polislere kimliklerini göstermeyen 2 kişi gözaltına alındı. 
İKİSİ DE SUÇ MAKİNESİ
Berna Yılmaz’ın 14 Mart 2010’da düzenlenen ‘’Roman Vatandaşlarımız ile Buluşuyoruz’’ konulu toplantıda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada pankart açma eyleminin de arasında bulunduğu çok sayıda eyleme katıldığı gerekçesiyle yargılanıp 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Çiğdem Yakşi’nin de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na yönelik saldırı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı. Çiğdem Yakşi’nin canlı bomba eyleminde bulunacağı bildirilmişti.

CHP’liler iyi tanır!

KILIÇDAROĞLU DA, BERNA YILMAZ İÇİN TWEET ATMIŞTI

Bayrampaşa’da terör saldırısı yapan DHKP-C’lilerden Berna Yılmaz’a, “Roman açılımı” toplantısında protesto eylemi yaparak tutuklanması sonrası, aralarında CHP’li milletvekilleri Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı’nın aralarında bulunduğu siyasetçilerin destek verdiği ortaya çıktı. Yılmaz, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın katıldığı Roman çalıştayında protesto gösterisi yaptığı ve örgüte üyeliği suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi. O dönemde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu bulunan Berna Yılmaz’a adliye önünde destek eylemi gerçekleştirilmişti. Eyleme Tekin, Tanal, Salıcı ve Çelebi de destek vermişti. CHP’li Gürsel Tekin, eylemde yaptığı konuşmada, “Sadece Berna’nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuşmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Berna Yılmaz için sosyal medyada destek tweeti atmıştı. Berna Yılmaz, 18 ay tutuklu kalmış, cezaevinden çıktıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunmuştu. 

CHP’liler iyi tanır!

CHP’liler iyi tanır!

Mahmut Tanal eylemle, Şafak Pavey de Tweet’le ‘canlı bomba’ya destek vermiş...

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...