Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Davutoğlu ve Cihangiri İran'da ortak açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu "Ticarette,enerjide, turizmde ekonomizin birbirine entegre olması anlamında önemli kararlar aldık. Ulaştırmada, İran Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısıdır. Enerjide İran büyük bir üretici, Türkiye hem büyük bir tüketici hem de geçiş ülkesidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu İran ziyareti kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri'nin konuşmasından satır başları;

Türkiye ve İran'ın ortak çıkarı bölgeye barışın gelmesidir. Görüş ayrılığı oolan noktalarda konuşup sorunu beraber yönetme kararı aldık. Doğalgaz, petrol, enerji, bankacılık ve turistlik alanlarının hepsi birer birer bakanlar arasında konuşuldu, iyi neticeler alındı. Bakanlar arası görüşmelerde tüm konularda güzel noktalar vardık. Bölgeye barışın gelmesi için iki ülkenin görüşmesi çok önemlidir. 

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bu İran'a Başkanlık görevimde ilk ziyaretim. Geçtiğimiz hafta İran'da yapılan seçimlerin sonucu nedeniyle tebrik ediyorum. Önümüzdeki dönemde İran ile ilişkiler öncelikli konularımızdan biri olacak. Çok geniş imkanlar önümüzde açılmış bulunuyor. Geçmişte bu konuda çaba serfederken, İran'ın zor günlerinde de en açık tavrı Türkiye göstermiştir. Biz geçmişte zor dönemlerde dostluğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum. İran'ın bu yeni dönemde yaptırımların kalkması ve dünyaya açılması en fazla Türkiye'yi sevindirmiştir. 

"İRAN TURİZMDE KEŞFEDİLMEMİŞ BİR HAZİNE"

Gerek özel gerek heyetler arası görüşmede bu yeni dönemi nasıl şekillendireceğimize dair önemli adımlar attık. Ticarette,enerjide, turizmde ekonomizin birbirine entegre olması anlamında önemli kararlar aldık. Ulaştırmada, İran Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısıdır. Enerjide İran büyük bir üretici, Türkiye hem büyük bir tüketici hem de geçiş ülkesidir. Turizmde Türkiye dünyanın en büyük 6. ülkesi İran ise keşfedilmemiş bir hazinedir. Türkiye'nin bu alandaki birikimiyle İran'ın güzellikleri bir araya gelince önemli gelişmeler olacaktır. 

Potansiyelimizi değerlendirirsek bölgedeki sorunları çözebiliriz. Bölgedeki sorunların çözümü için Türkiye-İran ortak perspektifi önemlidir. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...