Erdoğan'dan millete seferberlik çağrısı

Düzenleyen:
Erdoğan'dan millete seferberlik  çağrısı

POLİTİKA Haberleri

“Örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı Malazgirt ruhuyla, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın azmiyle hep birlikte karşı koyalım.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugüne kadar milletle savaşıp da başarılı olana bir terör örgütü yoktur, olmaz ve olamayacaktır” dedi. “5 Bin Köye 5 Bin Orman Merasimi”nde konuşan Erdoğan, programa katılanların “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklindeki sloganları üzerine, şunları kaydetti: 
Eyvallah, şehitler ölmez. ‘Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz’ diyor Rabbimiz. Türkiye bir süredir tarihinin en büyük ve en kanlı terör saldırısı dalgalarından biriyle karşı karşıya. Tabii terör örgütlerinin ülkemizi kendi kanlı gündemlerine hapsetme, milletimizi yılgınlığa sürükleme amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Devlet ve millet olarak bu terör musibetinin üstesinden mutlaka geleceğiz. Bize korkmak yaraşmaz. Bize korkmak yakışmaz. Biz korkuyu korkutanlardan olacağız. Terörün yeni yöntemlerine karşı biz de yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki milletimiz, sizler birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun. Bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehri işte budur.
Buradan tüm millete çağrıda bulunmak istiyorum; Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, bu örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı Malazgirt ruhuyla, İznik’te kurulup Konya’da zirveye çıkan Anadolu Selçuklu ruhuyla, o heyecanla, Söğüt’te dikilip 24 milyon kilometre kareyi kaplayan o ulu Osmanlı çınarının azametiyle, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum. Terör örgütlerini darmadağın etmek, mensuplarının başlarını ezmek Türkiye için kolaydır. Önemli olan bizim millet olarak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize, hedeflerimize güçlü sahip çıkarak terörün karşısında dimdik ayakta durmamızdır. Onlar ne kadar çok kan dökerlerse, milletimizi bir arada tutan bağları o kadar gevşetebileceklerini sanıyorlar. 
Mücadelemiz sadece terörle ve teröristle değil, yalan ve yanlış gerekçelerle onları destekleyen güçlerle de... Terör örgütlerine ve çeşitli kisveler altında onları destekleyen kesimlere karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli batılı ülkelerin itirazlarıyla karşılaşıyoruz. Her zaman söylüyorum, biz sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz, başka türlü eğilmek bize yakışmaz. 
Bu Avrupa Birliği ki PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmiş vaziyette. Nasıl oluyor da sen bunlara o çadırları kurduruyor, onların paçavralarını orada sallandırıyorsun? Bu dürüstlük mü? Diyorlar ki ‘Sayın Cumhurbaşkanı niçin böyle konuşuyor?’ Ne olacaktı? Siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuşmaya devam edeceğim.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...