Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi konuştu

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi konuştu

POLİTİKA Haberleri

ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reza Zarrab sorusuna cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye hareket ediyor. Öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kendisine ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab sorulan Erdoğan şu cevabı verdi;

KARA PARANIN BABALARI PENSİLVANYA'DA
Bir karapara aklama konusu mudur, değil midir, gerekçesini bilmeden değerlendirme yapmak istemem. Asıl karapara aklamanın ağababaları Pensilvanya'da duruyor. Onlar için bir şey yaptılar mı? Bu paralel devlet yapılanmasının ABD'de birçok eğitim, öğretim kurumları var; bunlar içerisinde charter schoolları var.

ÇOK SİNSİCE SÖĞÜŞLEDİLER
Çok sincice, akıllıca söğüşlediler, söğüşlemeye devam ediyorlar. 100 milyon dolar civarında rakamlar. Öncelikle bunlar için adım atsınlar ya. Bir kişi, üç kişi değil, yüzlerce kişi. Biz kendilerini bu konuda uyardık. Aynı şekilde karapara aklamayı yaptığı gibi, bu kişinin koordine ettiği kişiler ya tutuklu, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde dostumuz ABD'deki yetkililer en ufak duyarlılık göstermediler.

ÜLKEMİZLE ALAKALI BİR KONU DEĞİL
Rıza Sarraf ile ilgili varsa bir şey, Rıza Bey'in avukatları kendisini savunacaktır. Bu konu ülkemizle alakalı bir konu değildir.

"OBAMA İLE GÖRÜŞECEK Mİ?"

Washington'daki zirvede üst düzey görüşmeler yapacağını söyleyen Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme planlandığını söyledi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Orada birçok liderle bu görüşmeleri yapacağız. Sayın Obama ile de bu şekilde bir görüşme arkadaşlar planladılar ve görüşmeler yapıldı. Orada bu toplantılar sadedinde nasıl G20'de yaptıksak aynı şekilde orada da.. Çünkü sadece bu Sayın Obama'nın ikili bir görüşme için davetine icabetle değil, bir zirveye davetle gittiğimiz bir toplantıdır.

Takdir edersiniz ki 50'yi aşkın Sayın Obama'nın davetine gelen orada liderler olacak. Onların ciddi bir kısmıyla tabii kendisinin de orada ikili görüşmeleri olacaktır. Biz de bu şekilde orada kendisiyle ikili bir görüşmeyi yapacağız ama bu görüşme ne kadar sürer, o görüşmenin gündemiyle, toplantının akışıyla alakalı bir konu olacaktır."

BAŞİKA KAMPI'NA SALDIRI

Kuzey Irak'taki Başika kampında bir üsteğmenin şehit olduğu IŞİD saldırısına da değinen Erdoğan, saldırıya en ağır şekilde karşılık verildiğini söyledi.

Alınan tedbirlerin kamptaki asker artışıyla alakalı olmadığının da altını çizen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Olayın ardından gerekli bütün gerek oradaki fırtına obüslerimiz en ağır şekilde onlara cevabı vermiş ve bedelini ödetmiştir gerek koalisyon güçleri havadan verilen hedefleri vurmuşlardır. Ardından bizim hava kuvvetlerimiz aynı şekilde oradaki DAEŞ noktalarını ciddi manada vurmuş ve adeta darmadağın etmiştir diyebiliriz. Bu süreç bu noktada artarak çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Oradaki potansiyel, gerek teknolojik gücümüz, silah gücümüz, mühimmat gücümüz bu iş için yeterlidir ve gerektiğinde hava kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu tür çalışmaları da rahatlıkla yürütebilecek konumdadır." 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...