Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclise 651 dokunulmazlık dosyası sunuldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Meclise 651 dokunulmazlık dosyası sunuldu

POLİTİKA Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 8 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu. Meclise gelen dosya sayısı 651'e yükseldi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 8 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

HDP Van Milletvekili Yüksekdağ'ın 3 dosyasının yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

Karma Komisyona gelen dokunulmazlık dosyalarının sayısı 651'e yükseldi. Bunların 46'sı AK Parti, 191'i CHP, 391'i HDP, 19'u MHP ve 5'i Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. Birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı ise 45. Nazlıaka'nın bir dosyası, başka parti milletvekiliyle düzenlendi.

Hakkında dosya düzenlenen milletvekili sayısı 136. Bunların 27'si AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 7'si MHP milletvekili, biri ise bağımsız milletvekili Nazlıaka.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...