AK Parti'de Binali Yıldırım dönemi

Düzenleyen:
AK Parti'de Binali Yıldırım dönemi

POLİTİKA Haberleri

Sözlerine Karadeniz fıkrasıyla başlayan Yıldırım, teröre karşı tavizsiz mücadele mesajı verdi: “Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından ‘AK Parti’de direksiyonun başına kim geçecek?’ sorusu dün cevabını buldu. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, pazartesi ve salı günü yapılan temayül yoklamalarında ismi açık ara öne çıkan İzmir Milletvekili, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı genel başkan adayı olarak açıkladı.
Çelik konuşmasında, son dönemde bazı kesimlerin, partide ikilik olduğu yönündeki iddialarına yönelik şöyle konuştu: “Vakit kaybettiren, boş yere uğraşmak zorunda kaldığımız bir tartışma devam ediyor. Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.”
FIKRA İLE BAŞLADI...
 Kürsüye çıkınca sözlerine bir Karadeniz fıkrasıyla başlayan Yıldırım herkesi kahkahaya boğdu. Yıldırım, “Şimdi aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış. Bakmış ki konuşması yok. Benimki gibi... Sonra dönmüş demiş ki topluluğa; ‘Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor” sözleriyle fıkrayı anlatırken, konuşmasının devamında açık mesajlar verdi. Yıldırım, satır başlarıyla şunları söyledi: 
“Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti’nin Genel Başkan adaylığına layık görülmek, benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur.
AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil kardeşliğin, bağların, birlikteliğin daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. Bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek, kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına, yürekten inanıyorum.
Kendisi (Davutoğlu), partimizin kurucu Genel Başkanı, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan devraldığı bayrağı, bugünlere başarıyla getirmiştir. Bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak, büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Önümüzde büyük kongremiz var. Büyük kongremizde partimizin kutlu yürüyüşe devam sloganı ile belirlediği programını çok daha geniş bir şekilde milletimizle paylaşacağız. 
Diyarbakır’da hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şeyi söylemek istiyorum, milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız. Günümüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun.” 

Esprili Başbakan

Binali Yıldırım teşekkür konuşmasında olduğu gibi esprileri ile tanınıyor. Büyükelçiler Konferansı’ndaki “Ben diplomatik konuşmayı bilmem ben amele bakanım baştan söyleyeyim” esprileri çok konuşulmuştu. Yıldırım toplantıda yaşadığı bir anekdotu da şöyle anlattı: “Kars’ta çağrı merkezinde telefonu aldım anlattım anlattım. Adam dedi ki ‘Kardeşim başka bir adam bulamadılar mı? Yorgun yokuşa sarmış kamyon gibi konuşan bir adam.’” Konuşması uzayınca da bunu, “Benim yavaş konuşma avansımı ekleyin” sözleriyle esprili şekilde savundu. Yıldırım, uçak türbülansa girdiğinde yemeğini yemeye devam etmesi üzerine Erdoğan’ın “Sen niye bu kadar sakinsin?” sorusuna, “Hiçbir uçağın havada kaldığı görülmemiştir” cevabı da sakinliğine ilişkin bir anektod olarak örnek gösteriliyor.

 

Toplantıdan notlar...

%80’İN DESTEĞİNİ ALDI

H Binali Yıldırım salona girişte adı açıklanmamış olmasına rağmen uzun süre ayakta alkışlandı. Toplantıya yoğun katılımdan dolayı çok sayıda partili ayakta kaldı. 
H Toplantıya Binali Yıldırım’ın kardeşleri İlhami ve Eyüp Yıldırım da katıldı.
H Toplantı Arapça, Kürtçe, Rusça, Fransızca, İngilizce ve Almanca dillerinde simultane olarak tercüme edildi.
H AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Yıldırım’dan övgüyle bahsetmesi ve ‘Allah mahcup etmesin’ sözleri Binali Yıldırım’ı duygulandırdı.
H Binali Yıldırım’ın ismi takdim edilince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da genel başkanlığı döneminde kullanılan ‘Aynı yoldan geçmişiz biz’ şarkısı çaldı.
H Binali Yıldırım toplantının ardından fuaye alanında tebrikleri kabul etti. Yıldırım’ı tebrik edenler arasında CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ile Tanju Çolak da vardı. 
H Bazı milletvekilleri Yıldırım’la yanı fotoğraf karesinde yer almak için birbiriyle yarıştı. Vekillerden selfie çekenler bile oldu.
H Ömer Çelik 766 kişinin katıldığı temayül yoklamasından büyük bir mutabakatla Binali Yıldırım’ın isminin çıktığını söylerken, parti kaynakları bu oranın yüzde 80 olduğunu bildirdi. Yıldırım’ın genel başkan adayı olarak önerilmesine yönelik MKYK kararına tüm üyelerin imza attı kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...