Erdoğan: Bu mu zafer

Düzenleyen:
Erdoğan: Bu mu zafer

POLİTİKA Haberleri

“Tarihte bize ne yaptılar? 1920’de bize Sevr’i gösterdiler, 1923’te Lozan’a razı ettiler. Birileri de bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bu darbe de başarılı olsaydı herhâlde Sevr’i dahi aratacak bir dayatmayla karşımıza çıkacaklardı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 27. Muhtarlar Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Darbecilerin milletimize karşı hedef gözetmeksizin uyguladıkları şiddet, kullandıkları yöntemler itibarıyla 15 Temmuz aynı zamanda bir terör saldırısıydı” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın konuşması özetle şu şekilde: “Hem projenin gerisindeki silüetler hem de darbenin başarılı olması hâlinde hayata geçirilecek niyetler itibarıyla 15 Temmuz, 1912’den 1923’e kadar geçen kısa sürede 5’te 1’e düşen topraklarımızdan elimizde kalan son parçanın işgali teşebbüsüydü. Millet o toprakları bunlara teslim etmedi. Benim milletim yüce bir millet, çok aziz bir millet. Hani o ‘Çılgın Türkler’ diyorlar ya işte o millet. 15 Temmuz, Türk milletinin ikinci Kurtuluş Savaşı’dır, bunu böyle bilelim. Tarihte bize ne yaptılar? 1920’de bize Sevr’i gösterdiler, 1923’te Lozan’a razı ettiler. Birileri de bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Şu anda Ege’yi görüyorsunuz. Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Zafer bu mu? Oralar bizimdi. Oralarda hâlâ bizim camilerimiz var. Ama şu anda hâlâ Ege’de kıta sahanlığı ne olacak, bunun mücadelesini veriyoruz. Niye? İşte anlaşmada masaya oturanlar sebebiyle. O masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını veremediler. Veremedikleri için şimdi onun sıkıntısını biz yaşıyoruz. Bu darbe de başarılı olsaydı herhâlde Sevr’i dahi aratacak bir dayatmayla karşımıza çıkacaklardı. 
3 AY YETERLİ DEĞİL 
 21 Temmuz’dan itibaren 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edilmişti. Devletin terör organlarının uzantılarından arındırılması için zamana ihtiyacı var. MGK toplantısında olağanüstü hâlin 3 ay daha uzatılması hükümete tavsiye edildi. Hükûmetimiz de gerekli adımları atacaktır. Belki 12 ay da yetmeyecek. Kimse bize takvim belirlemesin. Kimse bizim yol haritamızı tayin etmesin. Siz Türkiye’ye ne zaman dost oldunuz, gerekli olan destekleri verdiniz? Hepsi bu darbenin başarılı şekilde sonuçlanmasını bekliyordu. Bunların hepsinin bilgileri bize ulaştı. Zil takıp oynamaya çalışanlar veya o saati bekleyenler vardı. 
PARAYI VER NOTU AL
 Türkiye’nin önünü terörle, terör örgütleriyle, darbe girişimleriyle, uluslararası sergilenen alanda ayak oyunlarıyla kesemeyeceklerini görenler ekonomi kartını şimdi masaya sürdüler. Batmış, bitmiş bir ülkeye bir anda bakıyorsun 4 kat büyümede derece vermeye kalkıyorlar. Türkiye gibi kendi ayakları üzerinde duran bir ülkeye de durağan diyor. Bu sefer durağan da demediler. Notu düşürdüler. İstediğiniz kadar düşürün. Türkiye’nin gerçeği bu değil. Türkiye yatırımlarına, kalkınmaya, yükselmeye, güçlenmeye devam ediyor. Bunların cebine 3-5 kuruş ekstra para koy. İstediğin notu al. Bunlar böyle çalışıyor. Talimatları zaten nereden aldıklarını da biliyoruz. Biz gerçekleri her zaman konuşacağız. Ne iç ne dış piyasalarda not düşürmelerden kaynaklanan ciddiye alınacak bir dalgalanma görülmedi.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...