Yazıcı: 160’ını ihraç etsek de muhtemelen hâlâ var

Düzenleyen:
Yazıcı: 160’ını ihraç etsek de muhtemelen hâlâ var

POLİTİKA Haberleri

“160 darbeci generali ordudan ihraç ettik. Hepsi ayıklandı mı? Muhtemelen hâlâ var. Bununla mücadele ucu kapalı bir süreç değil, devam edecek...”

İsmail Sonsuz ANKARA

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, FETÖ ile mücadelenin ucu açık bir süreç olduğunu söyledi ve ekledi: “Dikkati elden bırakmamak lazım ama çok fazla da şüpheci olmak doğru değil.”

Hayati Yazıcı hem o gece yaşadıklarını hem de FETÖ ile mücadelenin ayrıntılarını gazetemize anlattı. Yazıcı şunları söyledi:

15 Temmuz’da saat 21:50 uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a geçtim. Bu sırada köprüde tankların olduğunu öğrendik. Alana indiğimizde yeniden Ankara’ya dönmeye karar verdim.  Hemen Başbakanımızla irtibata geçtim ama Cumhurbaşkanımıza ulaşamadım. Ardından değişik yollardan dolaşarak, Sütlüce’deki İl Başkanlığımıza ulaştım.

Çevrede askerler vardı, kümelenmişlerdi. Vatandaşları hitap ettim. ‘Nerede bu işgalciler. Kim var bu askerlerin başında’ dedim. ‘İki binbaşı ve bir yüzbaşı var’ dediler. Askerler karşıda bekliyorlardı. Binbaşılardan bir tanesi darbe teşebbüsüne karşı koyarak, ‘Ben elbiselerimi çıkarıyorum’ deyip çekip gitmiş. Ben bu arada takviye polis istedim. Onlar da ‘resmi elbiseli gönderemeyiz çatışma olur. Sivil polis gönderelim’ dediler. 5-10 sivil polis arkadaş geldi. Ben o arada kendi içimden kurgu yaptım. ‘Binbaşıyı buraya çağırayım, polislerin de yardımıyla bir odaya atarız, enterne ederiz diye’ düşündüm. Çağırdık ama gelmedi tabii. İl başkanlığının yanında otel var. Oraya gelmesini istedik. Ona da ‘yok’ demiş. Sonra telefonla bağlandık. ‘Kimsin sen’ dedim ‘ben binbaşıyım’ dedi. ‘Derhâl askerlerini al buradan çek git’ dedim. Bizi araçlara bindirirseniz gideriz’ dedi. Ben de ‘size öyle bir güvence veremem. Vatandaşlar burada. Buradan hiçbiriniz sağ çıkamazsınız, askerlerini çek’ dedim. ‘Düşünelim’ dedi artık kiminle konuştuysa. O sırada Cumhurbaşkanımızın uçağının ineceğini yönelik anonslar yapılınca ben havalimanına geçtim. Ertesi gün öğleye kadar Cumhurbaşkanımızın yanındaydım.

“MUHTEMELEN VAR”

15 Temmuz’dan sonra 160 dolayında darbeci generali ordudan ihraç ettik. Demek ki yıllarca örgü yapmak suretiyle orduya yerleşmişler. Hepsi ayıklandı mı? Muhtemelen var.  Bununla mücadele ucu kapalı bir süreç değil. Elinize ulaşan yeni veriler, objektif deliller bazı kişilerin onlarla irtibatlı, iltisaklı olduğu sonucunu doğuruyorsa işlemi yapacaksınız. Bu bilgiler bugün elinize ulaşmaz da yarın ulaşır. O zaman işlem yapacaksınız. 

“BİR DAHA YAPAMAZLAR”

Tespit ettiklerinize sıfır toleransla bakacak ve gereğini yapacaksınız. Çünkü bunlar çok değişik yöntemler kullanıyor. Millet darbecilere karşı göğsünü siper etmiştir. Dolayısıyla milletin bu kadar sahiplendiği, demokrasiyi içselleştirdiğini dikkate aldığımızda Türkiye’de bir daha bu tür alçak girişimlere teşebbüs edenler olmaz diye düşünüyorum.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...