HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti (Recep Altepe kimdir?)

Düzenleyen: /
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti (Recep Altepe kimdir?)
Recep Altepe, Recep Altepe Kimdir, Son Dakika İstifa, Erdoğan, Bursa Başkanı İstifa, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifalarını istediği 3 başkandan biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti. Altepe açıklamasında, "Partimiz ve liderimiz ile ters düşmeyeceğiz. Bu şartlarda Bursamıza hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Bugün istibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." dedi.

Merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış töreninde açıklamalarda bulunan Altepe, bugün itibariyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Altepe konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Son günlerdeki gelişmeler Bursa'nın değil Türkiye'nin gündemi oldu. Şu anda da görüldüğü gibi çok sevdiğimiz Bursa'ya hizmet etmek, dert ve sıkıntılarını çözmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bunu yaparken de herkese eşit davranmaya çalışıyoruz. Kim olursa olsun Bursalı hemşehrilerimiz arasında da ayrım yapmaya gayret gösteriyoruz. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik. Aynı amaçla bizler de herhangi bir dedikoduya vesile olmaması amacıyla tüm işyerlerimi kapattım. Sadece Bursa Belediye Başkanı olarak hizmeti sürdürdüm. Herkesle el ele çalıştık. Bursa halkı karşısında güven puanımız hiç düşmedi. Son günlerde özellikle bizim için çok değerli olan AK Parti'nin yönetimi tarafından başlatılan reform adı altında bir eylem başlatıldı. Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor. Bizim 39 yıl süren siyaset hayatımız var." 

"LİDERİMİZ İLE TERS DÜŞMEYECEĞİZ"

"Böyle bir teşkilat terbiyesi olan, ömrünü davaya adamış biri olarak, 24 yıldır belediye görevlerinde hep hizmet konusunda adımlar attık. Bu yolda kavgadan yana hiç olmadım. Kent kültürünü de en güzel şekilde ortaya koyduk. Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil hizmet ilkesini sonuna kadar sürdüreceğiz, partimiz ve liderimiz ile ters düşmeyeceğiz. Bu şartlarda Bursamıza hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti (Recep Altepe kimdir?)

ÖĞLE SAATLERİNDE AÇIKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, bugün istifa edeceği açıklanmıştı.

RECEP ALTEPE KİMDİR?

1959 senesinde dünyaya gelen Recep Altepe doğma büyüme Bursalıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamlayan Altepe, Gazi Üniversitesi'nde eğitimini devam ettirdi.

Burada Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1983 senesinde kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işlerini yürütmüştür.

Recep Altepe, 2004 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 ve 2014 Türkiye Yerel Seçimleri'nde ise AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik arkadaşı olan Recep Altepe son günlerde görevinden istifası beklenen belediye başkanları arasındadır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...