HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA Ödül Töreni'nde yıl sonu büyüme tahminini açıkladı

Düzenleyen: /
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA Ödül Töreni'nde yıl sonu büyüme tahminini açıkladı
Erdoğan, Tüba Ödül Töreni, Erdoğan Dolari Erdoğan Büyüme, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBA Üstün Başarı Ödülü kazanan 39 bilim insanını açıkladı. Ekonomideki büyüme rakamlarına da değinen Erdoğan 2017 sonunda Türkiye ekonomisinin 7,5 gibi bir büyüme rakamını yakalayacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurlarındaki yüksekliğin gerçeği yansıtmadığını ve kısa sürede düşeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen TÜBA Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, döviz kurunun yüksekliğinin ekonominin gerçekleri ile uyumlu olmadığını söyleyerek "Kısa sürede doğru dengenin bulunacağına inandığını" söyledi.

"EKONOMİNİN GERÇEKLERİYLE UYUMLU DEĞİL"

"Döviz kurunun yüksekliği kesinlikle ekonominin gerçekleri ile uyumlu değildir. Kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inaniyorum. Ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir yerde enflasyonun düşmesi mümkün değildir. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"ATOMU PARÇALADIKTAN SONRA..."

"Ülkemizin her köşesindeki bilim insanlarımızı bu listede görmekten memnuniyet duyuyorum. Akademimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

Bilim, insanoğlunun merakla yürüttüğü hiç bitmeyecek olan bir arayışın adıdır. Atomu parçaladıktan sonra bomba da yapabilirsiniz, herkese yetecek elektrik enerjisi de üretebilirsiniz.

"ELON MUSK ZİYARETTE BULUNDU"

Elon Musk ziyarette bulundu. Kendisinin heyecanı, gayreti takdire şayan. Elektrikli araçların petrol odaklı kavgaların bitmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Maalesef bilim de belirli ülkelerin tasallutu altındadır. Hiç şüphesiz bizim de eksikliklerimiz var. Stratejimizi isabetli bir şekilde belirledikten sonra işimiz daha kolaydır. Aksi takdirde taklitçilikten öteye geçemeyiz.

"TÜRKİYE BÖLGESİNE ÖNCÜLÜK ETMEK MECBURİYETİNDEDİR"

Türkiye, her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da bölgesinde öncülük etmek mecburiyetindedir.

Kuru sözle, sadece eleştirmekle bir yere varılmıyor. Ülkeye hizmet etmek için, millete hizmet etmek için, insanlığa hizmet için çalışmak lazım, kararlılık lazım, vizyon lazım.

Biz de bu anlayış ile geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi bilimin her alanında ileriye taşıyacak, bu çalışmalarla birlikte eserleri ortaya koyacak destekleri verdik. Her alanda devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirdik. Fen ve mühendislik bilimlerinde, savunma sanayii başta olmak üzere devrim niteliğinde başarılar elde ettik.

Bugün geldiğimiz yer önemlidir, ama yeterli değildir. Yıllarca beyin göçü veren ülke olarak anıldık. Biz üreten, çalışan herkesin yanındayız, yanında olmayı sürdüreceğiz.

"50 DEREDEN SU GETİRİYORLAR"

10 tane insansız hava aracı alacaksınız, 50 dereden su getiriyorlar. Kötü komşu ev sahibi yaptı bizi. İhtiyaçlarımızın büyük kısmını kendi ürünlerimiz ile karşılar hale geldik. Bilim insanımızla siyasetçimiz el ele vermek durumunda.

Yurt dışına gitmiş olanları tekrar ülkemize getirmenin çabası içerisindeyiz. Bu konuda önemli çalışmalar yürüten tüm kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İş adamlarımızın da bu sürece daha fazla katkı yapması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

"3. ÇEYREK ÇOK ÖNEMLİYDİ"

3. çeyrek çok çok önemliydi. Yıl sonu itibariyle de yüzde 7.5 oranını da yıllık olarak yakalayacağız.

Biz üreten, çalışan, emek veren herkesin yanındayız. Benzer bir başarıyı ihracatta yakaladık, bu da çok önemli. 2017 ihracatımız kasım sonu itibarıyla 143 milyar doları geçti. Yeni bir rekorla muhtemelen bu yılı tamamlayacağız.

"YÜKSEK FAİZE KARŞI OLDUĞUMU TEKRAR AÇIKLIYORUM"

​Döviz kurunun yüksekliği kesinlikle ekonominin gerçekleri ile uyumlu değildir. Kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inaniyorum. Ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir yerde enflasyonun düşmesi mümkün değildir."

2017 TÜBA ÜSTÜN BAŞARILI GENÇ BİLİM İNSANI (GEBİP) ÖDÜLÜ'NÜ KAZANANLAR ŞÖYLE

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA Ödül Töreni'nde yıl sonu büyüme tahminini açıkladı

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...