İYİ Parti'den 'belediye başkanları belli oldu' iddiasına yalanlama

Düzenleyen:
İYİ Parti'den 'belediye başkanları belli oldu' iddiasına yalanlama

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti, büyükşehir adaylarının belli olduğu yönündeki iddiayı yalanladı.

İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerindeki belediye başkan adaylarından bazılarının belli olduğu ileri sürüldü. İddialara göre, İstanbul'da Ümit Özdağ, Adana'da İsmail Koncuk, İzmir'de Şengül Hablemitoğlu, Muğla'da Behçet Saatcı ve Balıkesir'de İsmail Ok aday gösterilecek isimler arasında yer aldı.

Ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, daha sonra konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana'da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır. Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

'TAMAMIYLA PROVOKASYON'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da aday olacağı yönündeki haberi yalanladı.

"Şahsımın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili ulusal medyada yer alan son dakika haberleri, şuan için gerçeği yansıtmamaktadır" diyen Saatcı, "Tamamıyla provokasyona ve ajitasyona yöneliktir. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin Konya'da düzenlenen İyilik Kervanı programına katılan Adana Milletvekili İsmail Koncuk da, kaynağı belli olmayan haberleri etik ve doğru bulmadığını belirterek "Benim, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmak gibi ne bir açıklamam ne de böyle bir niyetim yok. Bunu Konya'dan ifade ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...