Kudüs’te iftar

Düzenleyen:
Kudüs’te iftar

Ramazan Haberleri

Mirasımız Derneğinin organize ettiği Kudüs’teki geleneksel iftarlar bu yıl 8. yılına girdi. Türkiye’den hayırseverlerin mesaj ve nakdi yardımlarıyla organize edilen Kudüs iftarlarına dünyanın değişik coğrafyalarından Mescid-i Aksa’yı ziyarete gelen binlerce müslüman iştirak ediyor.

Osman Sağırlı KUDÜS - Mirasımız Derneği Başkanvekili Sebahattin Yiğit, bu ramazan Mescid-i Aksa’nın bahçesinde 110 bin kişiye iftar ikram etmeyi hedeflediklerini söyledi. Yiğit “Halkımızın yardımlarını Filistinli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. İftarlar ziyaretçilerin yoğunluğuna göre akşamları değişebiliyor. Bazı akşam bin, Kadir gecesi 30 bin kardeşimiz iftara katılıyor.  Bu mübarek ayda 100 bin altına düşmüyoruz. Yıl boyunca ayrıca 450 aileye her gün iaşe yardımımız sürüyor” diye konuştu. Çoğunluğunu Filistinli kardeşlerimizden olan misafirler, önce akşam namazını eda ediyor, ardından Mescid-i Aksa’nın bahçesine kurulan sofralara oturarak iftarlarını açıyor. İftarda genellikle tavuk ve patatesli ana yemekten oluşan paket yemekler hazır ediliyor. Meyve suyu, yoğurt, hurma ve sudan oluşan menü, müminlerin büyük ilgisini görüyor.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...