Her sigarada çocuğunuzun ciğerini yakıyorsunuz

Her sigarada çocuğunuzun ciğerini yakıyorsunuz

SAĞLIK Haberleri

Hastanelere gelen 0-6 yaş grubu çocukların yarısından fazlasının öksürük, göğüs hırıltısı ve nefessiz kalma şikâyetleriyle başvuruyor ama...

Son yıllarda çocuklarda görülen solunum hastalıklarında artış olduğunu söyleyen Türk Toraks Derneği Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Fazilet Karakoç bunun sebebinin anne babanın içtiği sigara olduğunu söyledi. Hastanelere gelen 0-6 yaş grubu çocukların yarısından fazlasının öksürük, göğüs hırıltısı ve nefessiz kalma şikâyetleriyle başvurduğunu ifade eden Prof. Dr. Karakoç, “Daha büyük çocuklarda ise astım sıklığı yüzde on civarındadır. Bunun da sebebi anne babasının içtiği sigaradır” dedi. Daha çok sigara içen yetişkinlerde görülen KOAH'ın aslında bir çocukluk hastalığı olduğunu belirten Türk Toraks Derneği KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk ise “KOAH'ı iyi sorguladığınızda, bu kişilerin sigara içen ortamlarda büyüdüğünü görürsünüz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...