Hamza Hamzaoğlu konuşuyor!

Hamza Hamzaoğlu konuşuyor!

SAĞLIK Haberleri

Galatasaray'ın eski hocası Hamza Hamzaoğlu, ayrılık süreci ile ilgili ilk kez konuşuyor.

Göreve geldikten sonra 10 ayda 3 kupa birden kazanarak Galatasaray'ın 4. yıldızı kazanmasında büyük pay sahibi olan Hamza Hamzaoğlu, ani bir kararla görevden alınmıştı. Genç teknik adamın yerine deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli göreve gelirken, Hamzaoğlu ayrılık süreci sonrası ilk kez NTV Spor'a konuştu.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları:
Dünya engelliler gününü kutlayarak başlıyorum. İnşalah onlara da engelsiz bir hayat diliyorum. Diğer insanlarında onlara bakış açılarına dikkatli olmalarını temenni ediyorum.
Şampiyonluk kutlama gecesine dönecek olursak, Duygun başkanın veda yemeği ve şampiyonluk kutlamalarının olduğu bir gece oldu. Fenerbahçe kaybedince şampiyonluğu kutlamıştık.
O günden bu yana değişiklikler oldu. Yönetim değişti, biz değiştik, oyuncular değişti... Duygun başkan o gece bize 4 yıldız vermişti. Ben de o 4 yıldızdan esinlenerek Dursun başkana bu yıldızları ayırmayalım demişti. 
Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak kendi istekleri ile ayrıldı. Bu konuda Dursun Özbek'i suçlayamam.
Ben kendimi ekibimi ve takımımı başarılı buluyorum. 1 sene önce buraya geldiğimizde zorlu hedefler vardı. 4. yıldız, 20. şampiyonluk vesaire. Baktığımızda bu başarılı elde ettik ve bizim bunda büyük payımız var.
Benfica maçını kazanabilirdik. Aynı şekilde takım Atletico maçını da kazanabilirdi. Bizim hatalarımız oldu, futbolcuların oldu. ama önemli olan oynanan oyundu. Artık geride kaldı tabi. Yönetimin kararına saygı duyuyorum.

Cüneyt Tanman ve transfer dönemi...
Geçtiğimiz yıl yaşanan başarıda Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak'la birlikte güzel bir çalışma oldu. Uyumun bozulmaması adında başkana da mesaj vermiştim. Yapmayın abi dedim. Ama ayrılma kararını verdiler. Cüneyt Tanman geldi. Kendisine saygı duyuyorum.

Onunla uyumluyduk aslında, ama bazı sorunlar nedeniyle kendisi ayrıldı. Sonra Mehmet Özbek göreve geldi. 
Ibrahimovic ismi bize zarar verdi. Bugün bile konuşuluyorsa, demekki biz bazı yerlerde hata yaptık. Benim konuşmam rahatsızlık veriyor gibi oldu. Ama benden başka kim konuşacak? Bütün sorulara ben cevap vermek durumunda kaldık. Ama görüyorum ki bu zarar olmuş. Ama ben söylediklerimin arkadasındayım. Ibrahimovic kulübün durumu itibariyla zarar verecek bir transfer oldu. Biz kulübü düşünerek hareket ettik ve doğru kadro kurduğumuzu düşünüyorum. 3-4 senelik hedefleri olan bir kadro kurduk. Telles ve Bruma'yı kiralık verdik neden?

Dani Alves'i istemiştik
Sabri özel bir performans sergilemişti şampiyonlukta. Dani Alves'i o bölgeye düşündük. Tarık Çamdal genç bir oyuncuydu. Tecrübeli bir alternatif oluşturmak istedik. Menajeriyle konuştuk. Kendisiyle telefonda görüştüm. Rakamları bize yüksek geldi. Bir sağ bek için fazlaydı. Yıllık 7 milyon Euro ve 4 yıllık kontrat istedi.

Rakamlarda Sabri'nin diğer arkadaşlarından aşağıda olduğunu gördük ve iyileleştirme kararı verdik. Alt yapıdan çıkan bir oyuncuydu. Kaç tane oyuncu çıkıyor alt yapıdan? Sabri'ye haksızlık yapılıyor. Rakamlara bakarsak, Sabri mevkisinde bir oyuncunun önünde bir oyuncu.

Mario Gomez konusu
Açık konuşucam. İlk olarak farklı tipte forvet istemiştim. Gomez'i değil. Cüneyt Tanman'la konuştuk ve Gomez gündeme geldi. Bizde Burak ve Umut var. Sprinter bir oyuncu bakıyorduk. Ama alıcı gözle inceledikten sonra Gomez'in iyi işler yapabileceğini düşündük. Üzerine gittik ve 9 milyon Euro maliyet çıktı karşımıza. Beşiktaş başka bir formülle transfer etmiş sonradan öğrendik.

Bilal'i Melo'ya alternatif almadık
Mali durumlarda frene basmak gerekiyordu. Yaptığımız transferler bu açıdan eleştiri aldı. Ama bu transferleri neden yaptığımızı anlatamadık. Bilal'i Melo'ya alternatif almadık. Dzemaili'nin yerine Bilal'i aldık. Yekta'yı gönderip Jem Karacan'ı alternatif aldık. Ama bu durumu anlatamadık. Sakatlık geçiren Jem Karacan'ı aldık belki de diğer türlü olsa alamazdık. Transferi ilk kez artıda kapattık.

Burak'a ders vermek istedim
Ben Burak'tan maksimum  çaba almak için uğraştım. Geldiğimizde çok öne koşu yapıp ofsayta kalıyordu. Bunu değiştirmeye çalıştık. Bir süre tuttu, ama sonra yine kendi bildiği gibi oynamaya başladı. Sezon başında savunmaya yardım etmesini istedik. Burak'tan bu verimi almak için uğraştım. Sivas maçında ona bir ders vermek için yedek soyundurdum.

Sniejder bana mesaj attı
Sneijer bana mesaj attı. Açıklamalarının doğru olmadığını ve yanlış anlaşıldığını söyledi. Takım olarak eksikleri olduğunu belirttiğini ifade etti. Ben böyle şeylere takılmıyorum. Artık Mustafa Denizli var. Yollarına bakmalılar. Her şey güllük gülistanlık gitmiyordu tabi. Oyuncularımın söylemlerini normal karşılılıyorum. Cevap vermek gerekiyorsa, taktik tabi ki çalışıyoruz. Bunlar olmasa şampiyonluklar nasıl gelirdi?. Oyuncularım bana haber gönderdi. Ben hiçbirisine gönül koymuyorum.

Melo son gün gitmek istediğini söyledi
Lig başlayınca Melo'lu pozisyona geçtik. Bizim için çok sorun olmadı. Ama transferin son gününde Melo bana mesaj attı. Hayatının fırsatı olduğunu söyledi. Yönetimle konuştuk değerlendirdik ve gitti. O gidince Kevin Grosskreutz'a haber gönderdik. 2 ay görüşmüştük onunla. Melo ve Hamit olunca ağırdan aldık. Melo gidince hemen hazırda olan Kevin'i çağırdık. Grosskreutz konusunda kimseyi suçlamıyorum. 

Grosskreutz dönmek istedi
Çocuk lisansı çıkmayınca morali bozuldu ve bana da gitmek istediğini söyledi. Ben ailesinin yanına gönderiyordum hafta sonları. Çünkü ailesini göremeden yapamayacağını söyledi. Ayrılmak istemesi bana da sürpriz oldu.  

Mustafa hocaya mesaj attım
Mustafa Denizli'ye hayırlı olsun mesajı attım. Bir iletişim problemi oldu aramızda. O aradığında ben görmedim. Ben mesaj attım o görmemiş. Mustafa hocayla akşam konuştum yarım saat kadar. Tabi takımla ilgili şeyler sordu. Ama burada anlatamam. Mustafa hocanın telefonunu açmamam gibi bir durum söz konusu değil. Başarılı olmasını gönülden arzu ediyorum.

UEFA Kupası'nda finale gideriz
Astana'yı yenerse Galatasaray, finale kadar gidecek güçte Tabi zorlu bir yol. Ama takım bunu başarabilecek güçte.

Kimse beni aramasın
Geçmişte yaşanan şeylerin hala konuşuluyor olması gereksiz. Takım maçlarını oynuyor. Her şeyi şimdi söylüyorum ki artık kimse beni aramasın bu konuyla ilgili. Güzel 1 sezon paylaştık kader birliği yaptık. Her şeyin bir sonu var ve Galatasaray'dan ayrıldık. Artık ricamdır ki, takıma sahip çıksınlar. Şu anda takımın desteğe daha çok ihtiyacı var. Benle ilgili gündeme bir şey gelsin istemiyorum. Takıma zarar gelsin istemiyorum. Kimsenin zamanını çalmak istemiyorum.

Ne raporu, yazmıyorum!
Astana maçında berabere kaldık kişisel hatalardan dolayı. Astana ile ilk oynayan takım biz olduğumuz için bizi eleştirdiler. Benfica ve Atletico'da orada puan bıraktı. Biz oradan döndüğümüzde Mehmet Özbek'le birlikte konuştuk. Yönetim bizden rapor istedi. Maçın üzüntüsü ve 2 gün sonraki Başakşehir maçı öncesi bu zamanda nedir bu dedim. Yazmıyorum dedim. Başakşehir maçı sonrası yazarım dedim. Ama ben basından duydum bu haberi. Ben buna kızdım. Sonra başkan geldi. Raporu vermeni rica ediyorum dedi. Mehmet Özbek'le birlikte yazdık verdik. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...