Elmayı kabuğuyla yiyin

Düzenleyen:
Elmayı kabuğuyla yiyin

SAĞLIK Haberleri

Bembeyaz dişlere sahip olmak herkesin hayali.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bembeyaz dişlere sahip olmak herkesin hayali. Ancak uzmanlar eczaneden satın alınan ürünlerle bilinçsizce yapılan beyazlatmalar diş çekilmeleri, kalıcı diş hassasiyetleri, dişin dış yüzeyinin bozulması ve mine çatlakları gibi kalıcı zararlara sebep olabiliceğine dikkat çekiyorlar.
Peki daha beyaz dişlere sahip olmanın daha doğal bir yolu yok mu? Hospitadent Diş hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar, bembeyaz dişlere sahip olmanın sırrını açıkladı: 
¥ Kalsiyumun dişlere faydası yıllardır bilinen bir gerçek. Yemeklerden sonra ufak bir parça peynir yemenin diş minerallerini güçlendirdiğini ortaya koyan araştırmalar var. Peynirden hoşlanmıyorsanız bir miktar süt ve yoğurt da yemeklerden sonra tercih edebilirsiniz.
¥ Elma, havuç, ayva gibi sert meyveleri doğramadan, kabuğuyla yiyin. Bu sert meyveler doğal diş fırçası gibidir. Dişe hiçbir zarar vermeden beyazlamasına yardımcı olur.
¥ Kullanmanız gerekenler kadar kullanmamanız gerekenler de önemli. Limon ve sirkenin dişleri beyazlatmada kullanılması son derece yanlış. Asitli olduklarından ikisi de dişlere büyük zarar verebilir.
¥ Halk arasında yaygın olarak bilinen bir diş temizleyicisi: Karbonat. Uzun vadede ideal diş beyazlatıcısı olmasa da kısa vadeli olarak tercih edilebilecek bir beyazlatıcıdır. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...