HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İftarda, sahurda yoğurt yiyin

Düzenleyen:
İftarda, sahurda yoğurt yiyin
Yoğurt, Haberler, İftar, Sahur, Sağlık, Haber

SAĞLIK Haberleri

Ramazanda uzun süre aç kalmanın ve gıdaları yeteri kadar çiğnemenin gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim problemlerine sebep olacağını belirten Diyetisyen Elvan Odabaşı, özellikle sahur öğününde tercih edilecek besinlerin doyurucu gücünün oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Ramazan ayında yapılan yanlış besin seçimlerinin  kabızlık şikayetini artırabileceğini anlatan Odabaşı “Sindirim siteminin dengesinin korunmasında “dost” bakteriler olarak adlandırdığımız probiyotikler ve bu “dost” bakterilerin üremesine yardımcı besin parçaları olan prebiyotikler önemli yer tutar” dedi. Yiyecek seçimi ile bağırsaklardaki dost bakterilerin sayısının artırılabileceğini ifade eden Odabaşı, “Bunun için en iyi probiyotik kaynağı olan yoğurt, peynir, ayran, fazla tuzlu olmamak şartıyla turşu tüketebilirsiniz” diye anlattı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...