TFF'den yeni düzenleme yolda

TFF'den yeni düzenleme yolda

SPOR Haberleri

Yakın zaman içinde tüm profesyonel liglerde görev yapacak teknik sorumluların Pro Lisans diplomasına sahip olması zorunluluğu getirilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına göre Spor Toto Süper Lig ve PTT 1.Lig'de sahaya takımın başında çıkacak teknik sorumluların UEFA Pro Lisans belgesine sahip olması gerekiyor. Yeterli belgeye sahip olmadan en üst düzey iki ligde görev yapan antrenörlerinin sayısının artması ilerleyen günlerde yeni tartışmalara yol açacak gibi gözüküyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre yakın zaman içinde tüm profesyonel liglerde (Spor Toto 2. ve 3. Ligler dahil) görev yapacak teknik sorumluların Pro Lisans diplomasına sahip olması zorunluluğu getirilecek. Bu uygulama hayata geçerse işler daha da karışacağa benziyor.
SERGEN YALÇIN VE OKAN BURUK'UN DURUMU KARIŞIK
Sezon başında UEFA Pro lisansa sahip olmayan Roberto Carlos'un konumu nedeniyle gündeme gelen bu durum, TFF'nin talimatlarda yaptığı değişiklik sonucu Brezilyalı çalıştırıcının kulübeye sportif direktör unvanıyla girebilmesiyle bir ölçüde çözülmüştü. Ancak aynı konu Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor'un başına geçen Sergen Yalçın'ın Pro Lisans belgesine sahip olmaması nedeniyle yeniden gündemdeki yerini aldı. Sergen Yalçın'ın imza töreninde, lisansının yeterliliğinin gündeme gelmesine "belge sadece bir kağıt parçası" şeklinde verdiği yanıt ise tartışmaları daha da alevlendirdi. Pro Lisans diplomasına sahip olmayan antrenörler teknik kadrolarına bu belgeye sahip bir çalıştırıcı alarak sorunu kağıt üzerinde çözüyorlar. Bir anlamda başkasının diplomasıyla çalışıyorlar. Sergen Yalçın da ekibinde Pro Lisans sahibi bir antrenör bulunduracak.
Bu isim TFF kayıtlarında teknik sorumlu olarak gözükürken, Sergen Yalçın antrenör unvanıyla çalışacak. Benzer statüde olan isimlerden biri de Sanica Boru Elazığspor'un başında olan Okan Buruk. Genç çalıştırıcı Pro Lisans diploması olmadığından kağıt üzerinde antrenör olarak gözüküyor.
Takımın teknik sorumlusu ise İrfan Saraloğlu olarak kayıtlarda yer alıyor. Ancak bu durum TFF'nin hazırladığı TEKNİK ADAMLARIN EĞİTİMİ ve SINIFLANDIRILMASI TALİMATI'na aykırı. Talimat maddelerine göre Spor Toto Süper lig'de Uefa Pro Lisansa sahip olmayan teknik adamlar bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayamaz, yönetemez ve yönlendiremez. Bu kuralın ihlali halinde hem teknik adamlar hemde teknik adamların sözleşme yaptığı kulüpler ciddi cezalar alabilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...