Ergin Ataman sert konuştu, 'Taraftar değil, terörist bunlar'

Ergin Ataman sert konuştu, 'Taraftar değil, terörist bunlar'

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın koçu Ergin Ataman Kızılyıldız maçı öncesi stat önünde çıkan olayları sert bir dilde eleştirdi

Galatasaray Liv Hospital'da Başantrenör Ergin Ataman, Sarı-Kırmızılılar'ın THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında kazandığı Kızılyıldız maçının ardından maç öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nun önünde olay çıkartan Kızılyıldız taraftarını ağır bir dille eleştirdi. Trendbasket sitesine konuşan tecrübeli teknik adam, 300-400 kişilik bir grubun büyük bir tehdit teşkil ettiğini belirterek Euroleague yönetimini cezai yaptırıma davet etti. Ataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Salona arabayla gelirken gördüğüm manzara dehşet vericiydi. 300 kişilik biletsiz bir grup toplanıp buraya askeri tabur gibi geliyor, kimse müdahale etmiyor. Sonra da bizim insanımıza saldırıyorlar. Burada polise ve taraftarımıza meşale ve taşlarla saldırdılar. Bu gruba mesajım; kendinize gelin. Bunlara 300-400 terörist diyeceğim. Bu konuda Euroleague yönetiminin acil toplanması ve ceza vermesi gerekir. Emniyetimiz bu konuda nasıl faka bastı, beni Türk vatandaşı olarak çok büyük bir endişeye soktu. Başka yerde böyle bir şey olamaz.''

Ne olmuştu?


Kızılyıldız taraftarları, maç öncesinde 50 kişilik maç bileti talep etmiş ve Galatasaray yönetimi, bu talebe olumlu karşılık vermişti. Ancak 300 kişiye yakın bir taraftar grubu, maçın oynanmasına saatler kala toplanıp salona gelerek yönetimden ekstra bilet talebinde bulundu. Sarı-Kırmızılı yönetimin emniyet tedbirleri kapsamında bu talebi geri çevirmesiyle birlikte Kızılyıldızlı taraftarlar olay çıkardı. Maç öncesinde salonun önünde polise ve taraftarlara saldıran Sırp holiganlar, polis tarafından biber gazı ve benzeri ekipmanlarla etkisiz hale getirilerek salondan uzaklaştırıldı. Maçı yalnızca 50 Kızılyıldız taraftarı salonda seyredebildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...