Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

City'den muhteşem geri dönüş. Bayern yıkıldı!

City'den muhteşem geri dönüş. Bayern yıkıldı!

SPOR Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E Grubu lideri Bayern Münih'i sahasında 3-2 yenen Manchester City, ikinci tur şansını son maça taşıdı.

E Grubu'nda galibiyeti bulunmayan ve 2 puanla son sırada yer alan Manchester City, Etihad Stadı'nda, 12 puanla grupta liderlik koltuğunda oturan ve bir üst tura yükselmeyi garantileyen Alman temsilcisi Bayern Münih'i ağırladı. Grupta oynanan diğer maçta CSKA Moskova ile Roma'nın 1-1 berabere kalmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edebilmek için mutlaka galibiyete ihtiyacı olan Manchester City, maça hızlı başladı ancak rakip savunmayı geçmekte zorlandı.

Yaya Toure ve Fernandinho'nun cezaları, Kolarov, David Silva ve Edin Dzeko'nun da sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği mücadelenin 20. dakikasında Agüero'nun penaltı golüyle üstünlüğü yakalayan Manuel Pellegrini'nin öğrencileri, rakiplerinin 10 kişi kalmasıyla da skoru artırmak için Bayern Münih kalesine daha fazla yüklenmeye başladı. Oyunu yarı alanında kabullenen Alman ekibi, ilk yarının bitimine 5 dakika kala Alonso ve Lewandowski'nin golleriyle soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Bayern Münih'ten geldi. 9. dakikada Robben'in ceza alanına çıkardığı ve Manchester City savunmasının dokunamadığı top Rode'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Hart zamanında çıkarak takımının geriye düşmesini önledi.

Robben'in 21. dakikada sol kanattan çıkardığı topa ceza alanı sağ çaprazındaki Rafinha gelişine sert vurdu, ancak meşin yuvarlak savunmadan döndü. Bu pozisyonun devamında yarı alanından hızlı çıkan evsahibi ekip 1-0 öne geçti. Sergio Agüero, topla ceza alanına girerken Benatia tarafından düşürülünce Çek hakem Pavel Kralovec, Bayern Münihli futbolcuyu kırmızı kartla oyundan attı ve Manchester ekibi lehine penaltı noktasını gösterdi.

22. dakikada penaltı atışını kullanan Arjantinli futbolcu Agüero, kaleci Neuer'in solundan meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

40. dakikada Manchester City ceza alanının önünde serbest atış kazanan Bayern Münih'te topun başına Robben, Lewandowski ve Alonso geçti. Alonso, barajın solundan yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getirdi: 1-1

Güçlü rakibine karşı 10 kişi mücadele eden Bavyera ekibi, ilk yarının son dakikasında öne geçti. Boateng'in sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topa Sagna ve Kompany ile yükselen Lewandowski, kafa vuruşuyla takımına 2-1'lik üstünlüğü getirdi.

Bayern Münih, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde tamamladı.

50. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Navas'ın açısı daralmasına karşın yaptığı vuruşta, kaleci Neuer topu kornere çeldi.

70. dakikada ceza yayının hemen önünden Lampard'ın kaleye çektiği sert şutta, kaleci Neuer son anda meşin yuvarlağı üstten kornere gönderdi.

Beraberlik için rakip kaledeki baskısını sürdüren evsahibi ekip, 85. dakikada Arjantinli futbolcusu Agüero ile bir gol daha buldu. Bayern Münihli futbolcular kendi yarı alanlarından çıkmaya çalışırken Jovetic'in kaptğı top Agüero'nun önünde kaldı. Ceza alanına girer girmez yerden bir vuruşla topu ağlara gönderen Agüero, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-2

Attığı gollerle takımını sırtlayan Arjantinli yıldız, 90+1. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Bayern Münih savunmasının hatasından yararlanarak topu kontrol eden Agüero, ceza alanında üç futbolcunun arasından meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak hat-trick yaptı. 26 yaşındaki futbolcu, geçen sezondan bu yana çıktığı 11. Şampiyonlar Ligi maçında 11. golünü attı.

Geriye düştüğü maçta Bayern Münih'i 3-2 yenen ve gruptaki ilk galibiyetini alan Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme umudunu son hafta maçına taşıdı. Bayern Münih ise beşinci hafta maçında gruptaki ilk yenilgisini Manchester deplasmanında aldı.

- Düğüm son hafta maçlarında çözülecek

UEFA şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Bayern Münih'in ardından gruptan çıkan ikinci takım son hafta maçlarında belli olacak.

Grupta 12 puanlı Bavyera ekibinin ardından 5 puana sahip takımlardan Manchester City ikinci, Roma üçüncü, CSKA Moskova ise son sırada yer alıyor. Manchester City, 10 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Roma ile karşılaşırken, Bayern Münih sahasında CSKA Moskova'yı ağırlayacak.

Son 4 sezondur "Devler Ligi"nde mücadele eden Manchester ekibi, 2011-12 sezonunda üçüncü olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmişti. 2012-13 sezonunda hiç galibiyet alamayan ve grup sonuncusu olan Manchester City, geçen sezon ise Bayern Münih'le birlikte 15'er puanla gruptan çıkmayı başarmıştı.

Manchester City: 3 - Bayern Münih: 2

Stat: Etihad

Hakemler: Pavel Kralovec (Çek Cumhuriyeti), Roman Slysko, (Slovakya), Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti)

Manchester City: Hart, Sagna (Dk. 68 Zabaleta), Kompany, Mangala, Clichy, Fernando, Lampard, Navas, Nasri, Milner (Dk. 66 Jovetic), Agüero (Dk. 90 Demichelis)

Bayern Münih: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Hojbjerg, Alonso, Rode (Dk. 25 Dante), Robben, Ribery (Dk. 80 Schweinsteiger), Lewandowski (Dk. 84 Shaqiri)

Goller: Dk. 22 (Penaltıdan), 85 ve 90+1 Agüero (Manchester City), Dk. 40 Alonso, Dk. 45 Lewandowski (Bayern Münih)

Kırmızı kart: Dk. 20 Benatia (Bayern Münih)


Sarı kartlar: Dk. 60 Clichy, Dk. 90 Agüero (Manchester City), Dk. 78 Neuer (Bayern Münih)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...