Galatasaray iki defa geri düştüğü maçta Mersin'i devirmeyi başardı

Galatasaray iki defa geri düştüğü maçta Mersin'i devirmeyi başardı

SPOR Haberleri

Hamzaoğlu yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan G.Saray, Süper Lig'de üst sıraları zorlayan Mersin İdman Yurdu'nu 3-2 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

G.Saray, karşılaşmaya kötü başladı. 3'te ceza sahası içindeki karambolde Güven vurdu, Muslera son anda kornere çeldi. Kontrolü elinde tutan misafir ekip 9'da golü buldu. Orta sahadan atılan uzun pası dışarı çıkmadan yakalayan Nakoulma, Telles'ten sıyrılıp Güven'e çıkardı, bu oyuncu takımını 1-0 öne geçirdi. G.Saray 18'de beraberliği yakaladı. Telles'in sert ortasını uzaklaştırmaya çalışan Güven, ters bir vuruşla topu kendi kalesine yolladı: 1-1. Sarı-kırmızılılar 23'te Fırat Aydınus'tan penaltı beklerken, 25'te beyaz noktaya gelen Mersin oldu. Mitrovic, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1. Tansiyon yükselirken, 30'da Sneijder'in vuruşunda Serkan'a çarpan topa devam diyen Aydınus'a tribünlerden büyük tepki vardı. G.Saray, Semih-Hakan Balta zorunlu değişikliğine giderken, devre 2-1 Mersin üstünlüğüyle tamamlandı.
Balta'dan müthiş müdahale
İkinci yarıya Emre-Hamit değişikliğiyle başlayan G.Saray, 50'de gurbetçi oyuncusuyla gole çok yaklaştı ancak top direğin dibinden dışarı gitti. Baskıyı artıran G.Saray, 55'te kaleci Nihat'ın Burak'ı düşürmesiyle penaltı noktasına geldi. Atışı kullanan Burak skoru yeniden eşitledi: 2-2. Tribün desteğini de arkasına alan sarı-kırmızılılar, galibiyet için yüklenirken 64'te Chedjou'nun kafa vuruşunda direğe takıldı. 70'te Mersin inanılmaz bir gol kaçırdı. Chedjou'nun kaptırdığı topta G.Saray savunmasını 2'ye 1 yakalayan misafir ekipte Pedriel vurdu, Hakan Balta üst üste müdahalelerle gole izin vermedi. 76'da Burak savunmanın topa elle müdahalesinde penaltı beklerken Aydınus oralı olmadı. 78'de Sabri'nin getirdiği topu arka direkte boş kaleye yuvarlayan Umut, G.Saray'ı 3-2 üstünlüğe taşıdı: 3-2. nbsp;


Çalımbay: Hakemler korkuyor!
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maç sonrası, "Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı. Hakemler korkuyor. Seyirci baskısından, büyük takım isminden çekiniyorlar. Penaltıyı baskı ile verdi. Cumartesi günü de Fenerbahçe ile oynayacağız. Orda da aynı şeyleri yaşayacağız" dedi. nbsp;



Felipe Melo nbsp;

Ankara'da yok

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Felipe Melo, Mersin İdmanyurdu karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılı futbolcu, Gençlerbirliği deplasmanında takımındaki yerini alamayacak. Felipe Melo böylece 10. lig karşılaşmasında 4. sarı kartını gördü.



HAMZA HOCA DEVRE ARASINDA OYUNCULARA ÇIKIŞTI:
BIRAKIN HAKEMİ DE SAVAŞIN
Galibiyetin şifresi Mersin maçının devre arasında gizliydi. Sarı-kırmızılı futbolcular ilk yarıda Fırat Aydınus'un kararlarına saha içinde büyük tepki göstermişti. Soyunma odasına da morali bozuk ve mağlup gelen oyuncularına Hamza Hamzaoğlu'nun çıkışı dün akşamki kritik galibiyetin şifresi niteliğindeydi. O anları anlatan Hamza hoca, "Oyuncular ilk yarı bazı pozisyonlardan dolayı hakemle fazla oynamaya başlamışlardı. Soyunda odasında onlara, 'Hakeme gücümüz yetmez. Ama sahada mücadele etmiyoruz. Bırakın hakem kararlarını, çıkıp sadece oyuna konsantre olun. Mücadelenizi verin' dedim" açıklaması yaptı. "4 maçtan sonra ufak bir düşüş bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum" diyen Hamza hoca, "İlk yarıda iyi oynamadık. İkinci yarı da iyi değildik ama istedik, arzuladık. Her şeye rağmen 3 puanı aldık. Zor bir maçtı ama kazanmayı başardık, oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Turgay Sakarya



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...