Merakla beklenen Formula 1'de geri sayım sona erdi

Merakla beklenen Formula 1'de geri sayım sona erdi

SPOR Haberleri

Dünyanın en hızlı araçları yarın Avustralya Grand Prix'siyle birlikte sezonu açacak. Takımlardaki değişikliklerle heyecan daha fazla yaşanacak

MURAD TAMER
Formula 1 için uzun bekleyiş sona erdi. Geleneksel olarak yeni sezon Avustralya'da açılacak. Melbourne Grand Prix'indeki ilk yarış TSİ saat 07.00'de başlayacak. Kadrosunu değiştirmeyen son şampiyon Mercedes Petronas geçen sezon olduğu gibi güçlü gözüküyor. Ancak Sebastian Vettel'in de katılmasıyla yeni bir hava yakalayan Ferrari takımı yeni sezonda Mercedes'in önemli rakiplerinden biri olacak. Honda'nın dönüşü ile birlikte gridde heyecana sebep olan McLaren-Honda takımı ise çok kötü bir test sezonunu geride bıraktı. Üstüne üstlük flaş transferleri Fernando Alonso'nun geçirdiği kaza sonrası ilk yarışa çıkamayacak olması takımın morallerini oldukça bozmuş durumda. nbsp;
Yeniler sahneye çıkacak
Formula 1 2015, yenilikleri ve ilkleriyle de yarışseverleri şimdiden heyecanlandırıyor. Toro Rosso sürücülerini tamamen değiştirerek Formula Renault 3.5 Serisi şampiyonu, iki kere Dünya Ralli Şampiyonası şampiyonu Carlos Sainz'ın oğlu Carlos Sainz Jr. ve eski formula 1 sürücüsü Jos Verstappen'in oğlu Max Verstappen ile anlaştı. Verstappen 18 yaşında başlayacağı Formula 1 kariyeriyle en genç sürücü rekorunu elde edecek. Öte yandan eski Williams test pilotu ve GP2 sürücüsü Felipe Nasr, Sauber takımıyla Formula 1'e ilk kez katılacak. Büyük yarış için yayın hakları konusunda ise henüz anlaşma sağlanamadığı için Avustralya GP'si Türk televizyonlarından izlenemeyecek. Yarışseverler dilerse kablolu yayından RTL, uydudan ise İdman TV, Astra -ve SkySportF1'den yarışı takip edebilecek.


Hamilton yeni aracını çok sevdi
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2014 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Lewis Hamilton yine çok iddialı. Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü aracının yeni halini çok beğendiğini belirterek, "Fabrikada çalışanlar kış boyunca inanılmaz bir iş başardılar. Aracın sahip olduğu hızdan çok memnunum. İki sene üst üste rekabetçi bir araç ile sezona başlamak inanılmaz bir duygu" dedi. Hamilton geçen sezondaki 19 yarışın 11'inde damalı bayrağı ilk sırada görerek şampiyonluğa ulaşmıştı. 30 yaşındaki pilotun kariyerinde 2 şampiyonluğu bulunuyor.


En yaşlısı KİMİ Raikkonen
Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak Formula 1'de bu sezon mücadele edecek 20 pilotun en yaşlı ismi Kimi Raikkonen... Ferrari'nin 36 yaşındaki Fin pilotu bu sezon tecrübesini kullanarak rakipleriyle mücadele edecek. İlk kez Formula 1'de mücadele edecek 18 yaşındaki Toro Rosso pilotu Hollandalı Max Verstappen ise en genç pilot olarak dikkati çekti.


Mercedes yine favori
Formula 1'de geçen sezon açık ara şampiyonluğa ulaşan Mercedes takımı, 12 günlük sezon öncesi testlerinde gösterdiği performansla bu yıl da pistin en hızlısı olacağının sinyalini verdi. nbsp;Mercedes pilotu Nico Rosberg 1 dakika 22.792 saniyelik derecesiyle testlerin en hızlısı olmayı başardı. Rosberg'i 1.23.022 ile takım arkadaşı Lewis Hamilton takip etti. 1.23.063'lük derecesiyle Williams takımından Valtteri Bottas 3. nbsp;sırada yer aldı.






11 pilotun birinciliği yok
Formula 1'de mücadele edecek 20 pilotun 9'u en az bir kez Grand Prix kazanırken, 11'inin ise henüz yarış birinciliği yok. Daniil Kvyat, Sergio Perez, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Marcus Ericsson, Valtteri Bottas, Will Stevens ile bu sezon ilk kez Formula 1'de mücadele edecek Max Verstappen, Felipe Nasr, Carlos Sainz Jr. ve Roberto Merhi de Grand Prix kazanamadı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...