Hamza Hamzaoğlu: Anamızın ak sütü gibi

Hamza Hamzaoğlu: Anamızın ak sütü gibi

SPOR Haberleri

G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu 4. yıldız zaferinin ardından birçok duyguyu bir arada yaşadı.

Özellikle G.Saray'ın başına geldiğinde babasını kaybeden Hamza hoca dün açıklama yapmakta zorlandı. "Biz Avrupa'da başarılı olmak için kurulmuş bir takımız. İnşallah bizler de o başarıların devamını getirmek için uğraşacağız. Takımın başına geldiğimde babamı kaybettim, her güzel şeyin bir bedeli oluyor. Her acıdan sonra bir mutluluk yaşanıyor. Babam da bugün güzel günleri görüyordur. Annemin de ellerinden öpüyorum. Hayırlı olsun hepimize" derken gözyaşlarını zorlukla zaptetti. nbsp;
Birbirimize sarıldık
Hamza hoca şöyle devam etti: 2 maç kaybettik Fenerbahçe ve Trabzon'a karşı. Biz 2 mağlubiyetten sonra da birlikteliğimizi kaybetmedik. Bu işin içinde mağlubiyetin olduğunu da kabullendik. Daha çok sarıldık birbirimize. Başaracağımıza inandık. bu başarıda herkes pay sahibi oldu. Herkes elinden gelenden fazlasını yapmaya gayret etti. Onların emeklerine sağlık, analarının ak sütü gibi bu şampiyonluk hayırlı olsun. En önemli şey buydu. Biz kötü günlerde birbirimize daha çok sarıldık..
Fenerbahçe üzülmesin
Hamza Hamzaoğlu, kaçan şampiyonluk sonrasında Fenerbahçe camiasının üzülmemesi gerektiğini söyledi. Sarı-kırmızılıların hocası, "İsmail hocanın içinde bulunduğu durum zor. Bu acıyla söylenenleri çok dikkate almamak lazım. Üzülmesinler" diye konuştu. Hamzaoğlu, Fenerbahçe taraftarlarının takım otobüsüne yabancı madde atmasını ise "Üzücü bir durum. O forma için mücadele ediyorlar. Taraftarlık bu değil" diye konuştu. Genç teknik adam, "Galatasaray 33 haftada hiç kırmızı kart görmedi. Hakem olsanız siz gösterir miydiniz?" sorusuna "Ben hayatımda sadece 1 kez kırmızı kart gördüm" şeklinde cevapladı.


HAMZA HAMZAOĞLU TARİHE GEÇTİ
1959 yılından beri oynanan lig tarihinde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyon olan 3. isim Hamza Hamzaoğlu oldu. Hamzaoğlu bu sezon G.Saray'da teknik adam olarak lig şampiyonu olurken futbolculuk döneminde 1992-93 ve 1993-94 sezonlarında mutlu sona uzanmıştı. Bu başarıyı daha önce Ertuğrul Sağlam ve Aykut Kocaman elde etmişti. nbsp;

Hamza Hamzaoğlu: Anamızın ak sütü gibi

Fatih Terim:
Hepinize helal olsun
Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve şu anda Türkiye Futbol Direktörü olan Fatih Terim, sarı-kırmızılıların şampiyon olmasının ardından tebrik etti. Terim, " 4. yıldızı takmak bana nasip olmadı ama kardeşim gibi sevdiğim Hamza'ya nasip oldu. Kendim takmış kadar sevindim. Hepsine helal olsun, şampiyonluk için tebrik ederim" şeklinde konuştu.
SELÇUK İNAN:
Bu duygu anlatılmaz
Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrasında gelen şampiyonluğu değerlendirdi. Kaptan, karşılaşmayı Olcan Adın'ın evinde izlediklerini belirterek, "Bu duygu anlatılmaz, yaşanır. Taraftara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sonuna kadar kutlayalım bunu. Hak ettik ve başardık" ifadelerini kullandı.
YEKTA KURTULUŞ:
Kek kalıbı getirilsin
Bu sezon pek forma şansı bulamayan Yekta Kurtuluş, gelen şampiyonluk sonrasında kel kalıbı göndermesi yaptı. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Ben bunu taraftar olarak da yaşadım, futbolcu olarak da yaşadım. Yine ilki biz başardık. Galatasaray ilklerin takımıdır, bunu gösterdik. Buradan bir şey rica ediyorum. O kek kalıbını şampiyonluk kutlamalarına getirsinler. Kutlamaları onlarla yapalım" dedi.
FERNANDO MUSLERA:
Gurur doluyum
Galatasaray'da 3. şampiyonluğunu yaşayan Muslera çok gururlu olduğunu söyledi. Başarılı file bekçisi, "Sene boyunca çok zorluk yaşandı, hoca ve başkanlık değişimi yaşandı. Muhteşem bir şampiyonluk, inanılmaz mutlu ve gururluyum" dedi. Telles, ise "Çok güzel bir şampiyonluk. Galatasaray'ın ne kadar büyük bir camia olduğunu bir kez daha anladım" diye konuştu.
BURAK YILMAZ:
Dalga geçmişlerdi!
Galatasaray'ın bu sezon en çok gol atan oyuncusu olan Burak Yılmaz, gelen şampiyonluk sonrası çarpıcı konuştu. Dördüncü yıldız için söz verdiklerinde kendileriyle dalga geçildiğini belirterek, "Bize inananlara teşekkür ediyorum. Zor oldu ama sonuç olarak 4. yıldızı kazandık. Bizi destekleyen taraftarlara teşekkür ediyorum" şeklinde duygularını paylaştı.
Hamza Hamzaoğlu: Anamızın ak sütü gibi

DUYGUN YARSUVAT: nbsp;Benden mutlusu yok
Galatasaray'ın eski Başkanı Duygun Yarsuvat, 20. şampiyonluk sonrası taraftarlara büyük mutluluk yaşadı. Yarsuvat, "En büyük Başkan" tezahüratı üzerine "Benim 1.65 boyum var, beni nasıl büyük yaparsınız. Koyduğumuz hedefe göre çalışmalarımızı yürüttük. Daima ileriye gitmek istedik. Şu anda dünyanın en mutlu insanıyım. Bayrakları çıkartıp sokaklara çıkınız. İstediğiniz kadar bağırınız, kutlayınız! Şen ola Galatasaray! Şen ola Cimbom!" ifadelerini kullandı.
Yarsuvat, "Yabancı bir hoca oyuncuların dilinden ne kadar anlar. İşte Hamza Hoca oyuncularla öncelikle bu diyaloğu kurdu. Sonuç ortada. Hamza Hoca oyuncuların kalbine dokundu. Zaten bu kulübün içinden gelen birisiydi. Oyuncularla iyi bir diyalog kurdu ve antrenörlükteki başarısını ağabeylik görevleriyle birleştirip başarılı oldu. Ben görevi devrediyorum. Bundan sonra da bana sorarlarsa ki sormazlar Hamza Hoca'yla yola devam etmelerini tavsiye ederim" dedi.

Hamza Hamzaoğlu: Anamızın ak sütü gibi

Özbek tarihe geçti
Galatasaray, 23 Mayıs Cumartesi günü 36. başkanını seçti ve koltuğa Dursun Özbek oturdu. Özbek seçimi kazandıktan iki gün sonra ise şampiyonluk yaşayan başkan olarak tarihe geçti. Özbek seçilmesi sonrası, "Buradaki başarı bir önceki yönetime aittir. Bizler liglerin bitimi ile birlikte mazbatayı alacağız" demişti. Yeni başkan dün şampiyonluğun netleşmesi sonrası ise, "Biz göreve geldikten kısa bir süre sonra Hamza hocayı getirdik. Yönetim olarak elimizden geleni yaptık, en zor şartlarda camia kenetlendi. Bu şampiyonluk anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluktur. Herkese teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.



Hamza Hamzaoğlu: Anamızın ak sütü gibi

ASLAN SÜPER LİG'DE 20. ŞAMPİYONLUĞA UZANAN İLK TAKIM OLDU
F.Bahçe dün Başakşehir'e puan kaptırınca maçın bitiş düdüğüyle birlikte Türkiye sarı-kırmızıya boyandı. Hamza Hoca ve talebeleri 4. yıldıza ulaşmanın onurunu yaşadı


Süper Lig tarihi böyle bir heyecana sahne olmadı. Son haftalara kadar G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş arasında geçen müthiş şampiyonluk yarışı soluksuz devam etti. Daha sezon başından beri G.Saray ile F.Bahçe arasındaki '20. şampiyonluk yani 4. yıldız' polemiği lig yarışı boyunca sürdü gitti, iki takımı ve camiayı gerdi. Bu arada evsiz Beşiktaş'ın şampiyonluk iddiasını son haftalara kadar sürdürmesi heyecanın dozajını arttırdı. Siyah-beyazlı takımın yarıştan kopması sonrası ikiye düşen aday sayısında üç puanlık avantajı olan Cimbom önceki akşam oynadığı Beşiktaş derbisini kazanarak mutlu sona yaklaştı. Mersin maçında Emre'nin uzatmadaki golüyle yarışta kalan F.Bahçe, düşe kalka götürdüğü mücadeleye dün Başakşehir önünde havlu attı. nbsp;


Bu gurur Hamza hocanın
Ali Palabıyık'ın bitiş düdüğüyle birlikte Türkiye adeta sarı-kırmızı renge büründü. Beşiktaş derbisi sonrası sokaklara dökülen G.Saray taraftarları dün gece gelen şampiyonlukla birlikte yine kendinden geçti. Türkiye'nin birçok şehrinde konvoylar düzenleyen taraftarlar sabahın ilk ışıklarına kadar 20. şampiyonluğu yani 4. yıldızı büyük coşkuyla kutladı. Binlerce taraftar da Florya Metin Oktay Tesisleri'ne akın etti. 4. yıldızı takmanın sevincini yaşayan taraftarlar, meşaleler ve bayraklarla tesislerin önüne gelerek şampiyonluk sevincini doyasıya yaşamaya başladı. Kalabalık ve coşku saatler geçtikçe arttı. G.Saray'ın başına geldiğinde karşısında son derece olumsuz bir tablo bulan Hamza Hamzaoğlu müthiş bir başarıya imza atarken, futbolcularla birlikte büyük gurur yaşadı. nbsp;


Rize maçını İstanbul'da oynayalım
Şampiyonluğunu ligin bitmesine 1 hafta kala ilan eden Galatasaray'ın son hafta Rize'de oynaması gereken mücadeleyi İstanbul'da oynanması için TFF'ye başvuruda bulunacak. Abdurrahim Albayrak, "Çaykur Rizespor maçını Türk Telekom Arena Stadı'nda gündüz oynamak istiyoruz. Hasılatın bir bölümünü Rize'ye verme konusunda anlaştık" şeklinde konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...