Hamza Hamzaoğlu: 'Ne zaman akıllanacağız?'

/ Kaynak: İHA
Hamza Hamzaoğlu: 'Ne zaman akıllanacağız?'

SPOR Haberleri  / İHA

Hamzaoğlu 'Allah korusun bir göz kaybettikten sonra mı bir şeyler olacak. Ne zaman akıllanacağız Allah aşkına...

Yeter yani Almanya'da yasak var maç yapamıyoruz. Yarın burada da yasaklanırsa ne olacak? Bu bizim açımızdan, Galatasaray açısından, Türk futbolu, ülkemiz açısından çok kötü' dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Udinese maçının iptaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Galatasaray'ın imajını bu şekilde zarara sokmak bir Galatasaray taraftarına yakışmıyor" dedi. nbsp; Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Velden kasabasında sürdüren sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibi Udinese ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Wörthersee Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 34. dakikasında Galatasaray'ın koruduğu kale arkasında bulunan bir grup sarı-kırmızılı taraftar, sahaya patlayıcı madde attı. Atılan patlayıcı maddelerin ardından takımlar mücadele iptal edildi. Stadyum dışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Yapacak bir şey yok, çünkü sezona hazırlık için kampa geldik. Yurtdışındaki Galatasaray taraftarıyla bütünleşmek onlarla uzun süre uzak kaldıktan sonra hiç değilse kamplarda beraber olmak için buraya geldik. Sezona da hazırlanabilmemiz için maç yapacağız. Takımımız için önemli bir maçtı ama yarıda kaldı.

Üzüldüğüm şey Galatasaray'ın imajını bu şekilde zarara sokmak bir Galatasaray taraftarına yakışmıyor. Bunlar Galatasaray'a bir şey katmıyor, götürüyor. En çok üzüldüğüm şey de kilometrece uzaktan gelen bir sürü Galatasaraylı aile var. Çoluk çocuk belki de yollarda saatlerce sefillik çekiyorlar ki bizle beraber olsun, fotoğraf çekinsinler maçı izlesinler, beraber vakit geçirsinler diye. Şimdi aynı yolu tekrar geri dönecekler. Buna kimin hakkı var. Tamam özgürlük özgürlük de ben seni rahatsız ediyorsam bu nasıl özgürlük. Kendi içimizde bunları çözeriz diye düşünüyorum. Zaten gene olursa bu sefer biz çekeceğiz takımı sahadan. Hakem 'İçeri giriyoruz' dedi. Eray'ın da gözüne bir parça gelmiş. Allah korusun bir göz kaybettikten sonra mı bir şeyler olacak. Ne zaman akıllanacağız Allah aşkına... Yeter yani Almanya'da yasak var maç yapamıyoruz. Yarın burada da yasaklanırsa ne olacak? Bu bizim açımızdan, Galatasaray açısından, Türk futbolu, ülkemiz açısından çok kötü.

Ülkesini, vatanını, takımın seven bunu yapmaz. Yapmamalı. Bu bir hazırlık maçı o zaman seyirciye kapatalım, biz öyle de oynarız. Ama bu kadar insan var burada yaşayan, onların bizi görmesi hakkı. Şimdi Avrupa'da herkes bize ön yargı ile yaklaşacak. Bu kadar küçük şeyleri silmek çok zor. İnşallah bu son olsun. Diğer insanlara, rakibe mahcup olduk" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...