Shakhtar'da Fred, Fenerbahçe'de Van Persie sürprizi

Shakhtar'da Fred, Fenerbahçe'de Van Persie sürprizi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Doping iddiaları sonucu oynaması beklemeyen Fredilk 11'de yer aldı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçta kendi evinde golsüz berabere kaldığı Shakhtar Donetsk ile rövanş maçına çıkıyor. Rakibiyle deplasmanda kozlarını paylaşacak sarı-lacivertli ekip, alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberliklerde adını bir üst tura yazdıracak. 29 Temmuz Çarşamba günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşması 0-0 sona ermişti.

Karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek.

F.BAHÇE'DE VAN PERSİE SÜRPRİZİ


Fenerbahçe'de Van Persie, Shakhtar Donetsk maçının 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. nbsp;

Robin Van Persie sakatlığı sebebiyle 18 kişilik kadroda yer almadığı öğrenildi.



FRED İLK 11'DE
İlk maçta oynaması tartışma çıkartan ve rövanşta oynayıp oynamayacağı merak edilen Fred, Shakhtar takım otobüsü ile stada geldi. Fred, takım arkadaşlarıyla birlikte maç öncesi sahada da gezdi. UEFA'dan oynamaması için bir yazı gelmediği için Fred ilk 11'e alındı.

İŞTE İLK 11'LER

FENERBAHÇE: nbsp;
Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Meireles, Josef de Souza, Diego, Nani, Fernandao, Sow

SHAKHTAR DONETSK: nbsp;
Pyatov, Srna, Ordest, Rakitsky, Shevchuk, Fred, Stepanenko, Marlos Bonfim, Taison, Teixeira, Gladkiy

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?
Temsilcimiz, maçta alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberlikte (1-1, 2-2, 3-3 vb.) tur atlayan taraf olacak.
Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in tur atlaması için mutlaka kazanması gerekiyor.

Rövanş maçının da 0-0 sona ermesi durumunda ilk olarak 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. Uzatma dakikalarında da eşitliğin bozulmaması durumunda tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Shakhtar Donetsk'in ise maç penaltılara gitmeden tur atlaması için sahadan galibiyetle ayrılması gerekecek.

ŞENER'İN CEZASI BİTTİ
Fenerbahçe'de, geçen sezon Bursaspor'la Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçında kırmızı kart gördüğü için ilk müsabakada forma giyemeyen yeni transfer Şener Özbayraklı'nın cezası sona erdi.

Sarı-lacivertlilerde Şener, cezasını tamamlayarak takıma dönerken, sakatlığı bulunan Gökhan Gönül takımını zorlu maçta yalnız bırakacak.

Shakhtar Donetsk takımında ise cezası biten Olexandr Kucher, teknik direktör Mircea Lucescu'nun görev vermesi halinde forma giyebilecek.

ŞENER SAĞ BEK, TOPAL YERİNE MEIRELES
Kalede Volkan Demirel'i oynatacak olan Pereira, sakatlık ve cezalı oyunculardan dolayı ilk maçta mecburen sağ bek oynattığı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Şener Özbayraklı'ya formayı verecek. Savunmayı Şener, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Caner Erkin dörtlüsünden oluşturması beklenen Portekizli teknik adam, ön liberoda Josef de Souza'ya şans tanıyacak. Souza'nın orta alandaki partnerinin ise Meireles olması bekleniyor. nbsp;

Sağ kanatta Luis Nani'nin formasına kesin gözüyle bakılırken, Pereira'nın Hollandalı yıldız futbolcu Robin Van Persie'yi oynatıp oynatmayacağı merak konusu. Van Persie'nin henüz hazır olmadığını düşünen Pereira'nın, Hollandalı golcü futbolcuyu maçın gidişatına göre sonradan oyuna alması bekleniyor. Bu durumda sol kanatta Diego'ya görev verecek olan Pereira, ileride ise Sow ve Fernandao'yu oynatacak.

KARŞILAŞMA LVIV'DE OYNANACAK
Ukrayna'nın doğusundaki iç savaş sebebiyle Shahtar Donetsk maçlarını kendi sahasında oynayamıyor.

Geçen seneden bu yana lig ve Avrupa maçlarını Kiev ile Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yi Lviv'de ağırlayacak.

Lucescu'nun takımı, Fenerbahçe'yle Donetsk'e yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Lviv şehrinde karşılaşacak. Fenerbahçe ise İstanbul'dan yaklaşık bin 400 kilometre mesafe kat ederek Lviv'de maça çıkacak. Donetsk Ukrayna'nın en doğusunda Lviv ise ülkenin en batısında bulunuyor.

Maç saatinde Ukrayna'da hava sıcaklığının 20 derece olması bekleniyor.

Öte yandan Shakhtar Kulübü yetkilileri, Lviv Arena'da bilet satışlarına talebin yoğun olduğunu ve stadın maç saatinde tamamen dolu olmasını beklediklerini açıkladılar.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...