Beşiktaş, 2015-16 sezonuna fırtına gibi girdi

Beşiktaş, 2015-16 sezonuna fırtına gibi girdi

SPOR Haberleri

Mersin İdman Yurdu deplasmanında Cenk Tosun hat-trick yaptı, Oğuzhan 3 asist, Olcay Şahan 1 gol 2 asistle oynadı. Kartal rakiplere korku saldı.

MURAD TAMER

Beşiktaş lige Mersin deplasmanında şov yaparak başladı: 5-2. Termometre 30'u gösteriyordu. Nem yüzde 74, hissedilen sıcaklık ise saatler gece yarısına yaklaşırken 37 dereceydi. İnsanı boğan havaya rağmen haftanın en güzel maçı Mersin'de oynandı. Karşılaşma basketbol müsabakasını andıran müthiş bir tempoda başladı. Henüz 15. saniyede Cenk'in şutunu kaleci Mihaylov'un güçlükle kurtarması ve ardından Atiba'nın kafasının direkte patlaması golün sinyalini verdi. Cenk Tosun hızlı ve harika paslaşmalarla gelişen atağı çok klas bir vuruşla gole çevirerek taçlandırdı: 1-0. Beşiktaş golden sonra tempoyu daha da arttırdı. Takip edilmesi bile zorlaşan maçta siyah-beyazlılar geride rakibine boşluk vermeye başlayınca Mersin cezayı çabuk kesti ve Khalili'nin çok şık ara pasıyla buluşan Nakoulma kaleci Tolga'yı çalımlayıp skoru eşitledi: 1-1. Beşiktaş bu maçta paslaşmalarıyla bütün futbolseverleri mest ediyordu. Cenk'in 44'te skoru 2-1'e getiren golü de ders niteliğindeydi.
Cenk ve Oğuzhan 3'ledi
Şenol Güneş ikinci yarıda Quaresma'nın yerine Necip'i sahaya sürdü. Temposunu kaybetmeyen Beşiktaş'ın özellikle ceza sahası bölgesindeki pas trafiği 2014 Dünya Kupası'ndaki Almanya'yı andırıyordu. Cenk, Oğuzhan ve Atiba net fırsatları gole çeviremedi. Mehmet Taş'ın 65'te kırmızı kart görmesinden 2 dakika sonra Oğuzhan'ın asistiyle topla buluşan Cenk Tosun bir kez daha fileleri havalandırarak 'hat-trick' yaptı: 3-1. 'Beşiktaş şov' bitmiyordu. Oğuzhan 3'üncü asistini yaparken golü atan 73'te Olcay oldu: 4-1. Gol sağanağı yüzünden Mario Gomez oyuna 74'te girebildi. Hakem Bülent Yıldırım'ın 88'de topu ceza sahası dışında eline alan kaleci Tolga'ya sarı kart göstermesi şaşırttı. Hemen ardından Vederson'un frikiği direkte patladı. Nakoulma 89'da farkı 2'ye düşürdü: 4-2. Son sözü ise Kerim Frei süper bir golle söyleyince Beşiktaş, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde muhteşem bir futbol sergilediği maçtan 5-2 galip ayrılarak sezona 3puanla ve lider başladı. nbsp;
Cenk'ten süper start nbsp;
Beşiktaş geçen sezon da Süper Lig'deki ilk maçında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'yla karşılaşmış ve Cenk Tosun'un tek golüyle kazanmıştı. Dün de Mersin'de Beşiktaş'ı üç golle taşıyan Cenk Tosun siyah-beyazlı forma altında toplamda 12 gole ulaştı. Cenk bu gollerden sekizini lig maçlarında buldu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...